Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Explore Vincent De biografische app over Vincent van Gogh
Opdrachtgever:
Van Gogh Brabant
Bureau:
Qlvr
Datum eerste publicatie:
17/10/2011
url:
http://www.explorevincent.com
Categorie:
Mobile

Credits

Concept:
Antoon Sturkenboom/Jaap Gerretsen
Art Direction / Design:
Kim Deuning/Jaap Gerretsen
Copy / Redactie:
Antoon Sturkenboom/VanGogh Brabant
Interaction Design:
Jaap Gerretsen
Technische realisatie:
Danny Grob/Martijn Bruckman
Account:
Jaap Gerretsen
Verantwoordelijk bij klant:
Frank van der Eijnden


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Mobile

Projectbeschrijving
Door animaties, games en exploratie wordt het turbulente leven en het werk van de wereldberoemde schilder belicht. Met gemak swipe je door de tijd en reis je mee met Vincent van Brabant door Europa. Door de heldere navigatiestructuur weet je waar je bent en in welke tijd. Tijdens het spelen van de zes games ontdek je verassende feiten over Vincent en ga je kijken met een kunstenaarsblik.
Explore Vincent wordt gebruikt in de bezoekerscentra van Van Gogh Brabant. Met name voor groepen uit de bovenbouw van het basisonderwijs en de onderbouw van het middelbaar onderwijs. Voor de leerlingen is het een boeiende en leerzame voorbereiding waarna ze met andere ogen de tentoonstelling bekijken.
Tegelijkertijd is de app ook uitgebracht in de Appstore voor een breed (inter)nationaal publiek. Door de rijke visuele stijl en de vele exploratiemogelijkheden spreekt de app ook volwassenen aan. De gebruiker kan in de app zijn eigen interesse volgen; het drama van Vincent’s leven, zijn ontwikkeling in zijn werk of de (kunst)historische aspecten van zijn tijd.

Uit de review van Ipadclub: “Explore Vincent brengt de geschiedenis van de schilder tot leven met bijpassende muziek, een prachtige presentatie, zelfs zes spelletjes en alle informatie in een notendop.”
Voor/over product of dienst
Ipad app voor (educatief) gebruik in vijf bezoekerscentra van Van Gogh Brabant, zowel voor groepen scholieren als andere bezoekers.
Een rijke biografische Ipad app voor de internationale consumentenmarkt.
Doelgroep(en)
Scholieren vanaf 10 jaar.
Algemeen publiek
Cultureel geïnteresseerd publiek