Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
SNS Inboedelspel
Opdrachtgever:
SNS Bank
Bureau:
MassMovement
Datum eerste publicatie:
15/05/2011
url:
http://www.wineennieuweinboedel.nl/
Categorie:
Game

Credits

Concept:
Annemieke de Groot
Art Direction / Design:
Antal Nagy
Copy / Redactie:
MassMovement i.s.m. SNS Bank
Interaction Design:
Antal Nagy
Technische realisatie:
Phuc Nguyen
Account:
Aadjan de Groot
Verantwoordelijk bij klant:
Mark Schipper, Bas Hulst


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Game

Projectbeschrijving
SNS Bank wordt door de doelgroep vooral gezien als een bank waar men terecht kan voor hypotheken en sparen en niet zozeer voor verzekeringen. SNS Bank wilde daarom bij prospects en onder eigen klanten aangeven dat zij bij SNS Bank ook verzekeringen af kunnen sluiten en dat de SNS Inboedelverzekering en SNS Woonhuisverzekering door de Consumentenbond hoog gewaardeerd zijn. 
In een game werd de speler uitgedaagd om in een virtueel huis zoveel mogelijk schade aan te richten. Hij kreeg in vijf ruimtes iedere keer de keuze uit twee mogelijkheden. Wat veroorzaakt de meeste schade? Had hij het hoogste schadebedrag bij elkaar gespeeld, dan maakte hij kans op een wooncheque ter waarde van € 2.500. Daarnaast werden er 3 wooncheques van € 450 verloot onder de deelnemers die de hoogste schade hadden veroorzaakt. 
Deelnemers moesten om kans te maken hun NAW-gegevens invullen. Na het spelen van de game werden spelers uitgenodigd een premieberekening te maken en werd hen een korting aangeboden van 30% bij het afsluiten van een schadeverzekering. 
Wegens goede resultaten van de zomercampagne, werd er van het Inboedelspel ook een winterversie gemaakt. Hieronder genoemde cijfers hebben betrekking op beide campagnes. De duur van de campagnes samen was 14 weken.
Voor/over product of dienst
SNS Bank, onderdeel van SNS Reaal, is één van de top 5 banken in Nederland. Bij SNS Bank staat eenvoud in geldzaken voorop. 
De SNS Inboedelverzekering is door de Consumentenbond bekroond met een 8,1. Optimale dekking bij diefstal, brand, storm en wateroverlast en ook schade die per ongeluk gemaakt wordt, zijn meeverzekerd. Op basis van leeftijd, postcode en gezinssituatie wordt de waarde van de inboedel ingeschat. De SNS Inboedelverzekering biedt garantie tegen onderverzekering bij huizen met een WOZ-waarde tot € 600.000.
De SNS Woonhuisverzekering, door de Consumentenbond gewaardeerd met een 8,6, is een uitgebreide verzekering voor woonhuisbezitters. Ook hier geldt bij huizen met een WOZ-waarde tot € 600.000 een garantie tegen onderverzekering.
Doelgroep(en)
Doelgroep van de campagne waren inboedelbezitters met of zonder inboedelverzekering en consumenten die binnenkort een eerste huis gaan huren of kopen en daarom als potentiële klanten aangemerkt kunnen worden voor een inboedelverzekering.