Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Pool.TV
Opdrachtgever:
Pool
Bureau:
Pool
Datum eerste publicatie:
30/01/2007
url:
http://www.poolworldwide.tv
Categorie:
Interactieve TV & Online Video

Credits

Concept:
Rocco Stallvord, Erwin Kleinjan, Hesling Reidinga
Art Direction / Design:
Erwin Kleinjan, Hesling Reidinga
Copy / Redactie:
Erwin Kleinjan, Hesling Reidinga
Interaction Design:
Erwin Kleinjan, Hesling Reidinga
Technische realisatie:
Suave Interactive


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Interactieve TV & Online Video

Projectbeschrijving
Op zoek naar een geschikte blogvorm om onze voorkeur aan online videos met de wereld te delen, ontwikkeld Pool begin 2007 Pool.TV. Pool.TV is een interactief tvlog dat op een simpele, laagdrempelige en televisie-achtige manier videocontent laat zien. De kijker kan via een oplichtende afstandsbediening 'zappen' tussen 11 verschillende kanalen met ieder een eigen thema. Per thema wordt door een redactie een selectie gemaakt van de meest actuele en relevante content. In totaal is er al meer dan 200 uur aan video aanwezig: van korte clips en homevideos tot uitgebreide documentaires en films.
Voor/over product of dienst
Pool is een creative agency dat zich bezighoudt met het bedenken, maken en verspreiden van digitale concepten. Naast commerciele opdrachten worden er ook eigen projecten gestart waarin met vernieuwende concepten commerciele mogeljkheden worden onderzocht en aangetoond. Pool.TV is zo'n eigen project.
Doelgroep(en)
Ervaren internetters en blogbezoekers die op zoek zijn naar nieuwe manieren van TV kijken en vermaakt willen worden met videocontent.