Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Wie is de dader?
Opdrachtgever:
Teleac/NOT
Bureau:
IJsfontein
Datum eerste publicatie:
10/10/2007
url:
http://www.schooltv.nl/wieisdedader/index.html
Categorie:
Interactieve TV & Online Video

Credits

Concept:
Ellian van Strien Dick van den Heuvel Paula Deppe Astrid Poot Bart van de Haterd
Art Direction / Design:
Astrid Poot/Bart van de Haterd
Copy / Redactie:
Dick van de Heuvel Ellian van Strien Alex Verkade Miranda Jansen
Interaction Design:
Bart van de Haterd
Technische realisatie:
Wouter Steidl


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Interactieve TV & Online Video

Projectbeschrijving
'Wie is de dader' is een crossmediaal concept dat bestaat uit een educatieve televisieserie (Schooltv/TeleacNOT) met een online interactieve laag in de vorm van een game, inclusief interactieve video. Doel: los een moord op en leer over erfelijkheid. De verschillende stappen in het oplossen van de moordzaak sluiten exact aan op het thema Erfelijkheid binnen het vak Biologie voor HAVO en VWO in het Voortgezet Onderwijs.

De interactieve website biedt een extra laag bij de serie waar je extra dossiers met informatie in kunt lezen, onderzoeksfilmpjes kunt bekijken, leest over erfelijkheid en rond kunt neuzen op de plaats delict en in het kantoor van misdaadverslaggever John van de Heuvel. Zo doe je zelf onderzoek naar de moord en de verdachten. Uiteraard kun je zelf op basis van je bevindingen en nieuwe kennis aangeven wie je denkt dat de dader is.

Synposis. Er is een moord gepleegd in een oudheidkundig museum. Hoofdverdachte Rachid zegt dat een mummie het heeft gedaan. John van den Heuvel gelooft in de onschuld van Rachid en gaat op zoek naar de waarheid. Jij gaat hem helpen door alle sporen te onderzoeken.

In de tv-programma's en via internet krijg je aanwijzingen en verzamel je bewijsmateriaal. Het is aan jou om alle informatie op de juiste waarde te schatten. Wie heeft Willem vermoord? En wat is het motief? Onderzoek alles en doe dan de Eindquiz. De officier van justitie velt het oordeel: veroordeling of vrijspraak.
Doelgroep(en)
Onderbouw HAVO en VWO.