Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Vogels van Formaat
Opdrachtgever:
Teylers museum
Bureau:
Louter Vormgeving i.s.m. TWV Media
Datum eerste publicatie:
31/10/2007
url:
http://www.vogelsxxl.nl
Categorie:
Innovation

Credits

Concept:
Barend Verheijen & Pepijn Wilbers
Art Direction / Design:
Dirk Bertels
Copy / Redactie:
Fieke Kroon & Lieve van Kessel
Interaction Design:
Dirk Bertels & Barend Verheijen
Technische realisatie:
Mark Jan Sizoo & Sander Lammers & Marc Dahmen


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Innovation

Projectbeschrijving
Laat je eigen vogel vliegen door de kleurrijke wereld van John James Audubon. Dat is het doel van de website bij de tentoonstelling in Teylers Museum over het duurste boek op aarde: the birds of America. In het boek staan honderden prachtige natuurgetrouwe tekening van vogels.
Op de website worden kinderen in het basisonderwijs en overige gebruikers gevraagd zelf in de schoenen van John James Audubon te gaan staan. Thuis of in de klas gaan ze zelf vogels tekenen. Door de tekening te scannen en te uploaden kan je de vogels op zeer eenvoudige wijze tot leven wekken. Na drie klikken zie je je vogel al voorbij vliegen! Op de website vliegen inmiddels honderden vogels van kinderen door het werk van de Amerikaanse meester.
Voor/over product of dienst
Teylers Museum is het oudste museum van Nederland. Er zijn meerdere tijdelijke tentoonstellingen per jaar. Veel van die tentoonstellingen krijgen een eigen website. Aangezien Teylers Museum een klein museum is, zijn de budgetten voor deze website altijd zeer bescheiden. Toch wilden we een website maken die bezoekers actief zou betrekken bij de tentoonstelling, en ze er zelfs deel van uit zou laten maken. Dus niet een ondersteunende site of online tentoonstellingsfolder, maar een op zichzelf staande site. Een site die zelf onderdeel van de site uitmaakt.