Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Girlscene
Opdrachtgever:
Yourscene
Bureau:
Yourscene
Datum eerste publicatie:
16/01/2007
url:
http://www.girlscene.nl
Categorie:
Website

Credits

Concept:
Monique van Loon, Georgios Petropoulos
Art Direction / Design:
Robin Alcedo, Sohrab Hosseini
Copy / Redactie:
Monique van Loon
Technische realisatie:
Sohrab Hosseini, Danny de Graaf, Hermen Heinen


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Website

Projectbeschrijving
Girlscene.nl is de website die meiden en jonge vrouwen dagelijks op de hoogte houdt van alles omtrent fashion, beauty & lifestyle. Op Girlscene kunnen ze terecht voor een dagelijkse dosis mode, make-up, lifestyle en alles wat de doelgroep boeit. Uniek aan de site is het feit dat Girlscene echt gezien wordt als een “vriendin op internet”. Tieners kunnen terecht in het forum met hun problemen en meiden praten elkaar online bij over de nieuwste trends. Overal kan op gereageerd worden, over elk onderwerp kan een mening worden gegeven. Voor leden is het mogelijk een profiel aan te maken. Daarop kun je niet alleen je eigen gegevens en foto’s kwijt, maar ook een heuse Shoplog (een dagboek met al je aankopen). Girlscene heeft een zeer actieve gebruikersdoelgroep en bereik dagelijks zo’n 20.000 unieke bezoekers.Girlscene is hiermee voor adverteerders en merken die jonge meiden in de leeftijd van 12 tot 18 jaar willen bereiken een uniek platform. Interactie met de doelgroep is namelijk bij deze bezoekers van groot belang. Girlscene is in 2007 tevens uitgeroepen tot community van het jaar.
Voor/over product of dienst
Girlscene is een online community en infotaiment website voor jonge meiden. Peilers zijn de newsitems, de community en het forum.
Doelgroep(en)
Primair
Girlscene richt zich op een primaire doelgroep van meiden in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. Deze meiden hebben interesse in fashion, beauty en lifestyle en zijn boven gemiddeld actief op het internet.

Secundair
Doelgroep breed (12-25 jaar, vrouwen). Girlscene is er voor iedereen die zich jong voelt en denkt.