Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
112 campagne Politie Utrecht
Opdrachtgever:
Politie Utrecht
Bureau:
LBi Lost Boys
Datum eerste publicatie:
11/11/2009
url:
http://www.herkendesignalen.nl
Categorie:
Crossmedia

Credits

Concept:
Marnix Tellings, Alain Dujardin en Bauke Nater
Art Direction / Design:
Marnix Tellings, Jeroen Sedelaar en Gaudi Hoedaya
Copy / Redactie:
Alain Dujardin
Interaction Design:
Arjen Duits en Joost Willemsen
Technische realisatie:
Wouter Hisschemoller en Marianne Bossema
Account:
Dirk van den Bosch en Hycinth Hillebrand
Verantwoordelijk bij klant:
Stella Bronwasser


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Crossmedia

Projectbeschrijving
Kraakt-ie 'm of kraakt-ie 'm niet? Die vraag staat centraal in de 1-1-2 campagne voor Politie Utrecht. Met de campagne wil de politie bijdragen aan de algemene korpsdoelstelling om het aantal meldingen van verdachte situaties in 2011 te verdubbelen. Als verdachte situatie is in het eerste campagnejaar gekozen voor het meest voorkomende delict autokraken. De campagne is onderdeel van een langer lopende campagne. Om daders van autokraken op te sporen is de politie sterk afhankelijk van de alertheid van burgers. Doordat jarenlang is gecommuniceerd 1-1-2 alleen te gebruiken in noodgevallen, lag er een grote uitdaging. De campagne maakt kraakhelder dat je ook bij verdachte situaties altijd 1-1-2 moet bellen. Met het campagnethema “Kraakt-ie ‘m of kraakt-ie ‘m niet” spelen we in op het onderbuikgevoel van burgers. Want wat is nou een verdachte situatie, en wat niet? Via onder andere buitenreclame, radiospots en online media roepen we op niet te twijfelen, maar bij verdacht gedrag direct 1-1-2 te bellen. Centraal in de campagne staat de website www.herkendesignalen.nl. Daar kun je zelf je intuïtie testen. Bezoekers van de website leren stap voor stap de signalen van een autokraak herkennen en maken kans op een aantal kraakgevoelige prijzen.
Voor/over product of dienst
Politie Utrecht staat garant voor een krachtige bestrijding van onveiligheid in de regio Utrecht. Het verzorgingsgebied van de Politie Utrecht bestaat uit de provincie Utrecht en omvat 29 gemeenten. Er wonen ruim 1,2 miljoen inwoners in de regio, waar je naast grote steden als Amersfoort en Utrecht ook rustig bos- en poldergebied vindt. De belangrijkste taken zijn opsporing van daders van strafbare feiten en handhaving van de openbare orde. Daarnaast is de Politie Utrecht er ook om onveiligheid en misdaad te voorkomen.
Doelgroep(en)
De totale doelgroep zijn alle bewoners van de regio Utrecht. Het gaat immers om kwaliteit van de leefomgeving van de totale bevolking. Er is gekozen voor één primaire doelgroep, en daar media en middelen op af te stemmen: mannen en vrouwen tussen de 30 en 45 jaar, woonachtig in de regio Utrecht.

Deze groep staat actief in de samenleving en heeft een hoge betrokkenheid bij problematiek. Vaak zijn het autobezitters of lease-rijders. Ook zijn ze zeer zelfbewust - zeker als ze kinderen hebben. Bovendien zijn dertigers zijn mondig en geëmancipeerd – berekenend in hun acties, bereid tot handelen bij onrecht.