Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Introductie Samsung Pixon Camera Phone
Opdrachtgever:
Samsung Electronics Benelux B.V.
Bureau:
Quince
Datum eerste publicatie:
10/11/2008
url:
http://www.samsungpixon.nl, www.samsungmobile.nl/pixon, www.waarisrosy.nl, www.vindboris.nl
Categorie:
Crossmedia

Credits

Concept:
Quince
Art Direction / Design:
Quince
Copy / Redactie:
Quince
Interaction Design:
Quince
Technische realisatie:
Quince
Account:
Quince
Verantwoordelijk bij klant:
Caroline Teengs


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Crossmedia

Projectbeschrijving
Samsung introduceert de Samsung Pixon Camera Phone. De koper krijgt daarbij een inflatable kat of muis cadeau en maakt kans op een Route 66 roadtrip. Voor de lancering van het toestel is een holistische, crossmediale campagne ontwikkeld.
Centraal bij het concept staan de kat en muis, Boris en Rosy, die elkaar zijn kwijtgeraakt. Degene die ze herenigt, wordt beloond met een Samsung Pixon Camera Phone en andere prijzen. Dit kan door ze zo snel mogelijk te vinden en fotograferen bij een online game. Maar ook bij ballonnen events verspreid door het land waarbij de oplater en vinder van een ballon samen kans maken op een Pixon.
Bij de campagne is een breed scala aan middelen online en offline ingezet en werd gebruik gemaakt van events. Met de middelen werden zowel de consument als de telecomwinkel benaderd.
Via een teaser campagne werden ‘gezocht’ posters en fietshangers verspreid waarbij Boris en Rosy elkaar zoeken. De url’s waarisrosy.nl en vindboris.nl leiden naar de website met meer info over het toestel, de actie en de online game. In de vervolgcampagne werden commercials, cromo’s, ads in landelijke kranten, billboards, abri’s, winkel POS, banners, advertorials op weblogs, events door het land en stands op telecombeurzen ingezet.
Tevens werden de DMU’s bezocht door een levensgrootte Boris en Rosy om rumour around the brand en enthousiasme te creëren  bij de business partners.
Voor/over product of dienst
De Samsung Pixon (M8800) is een 8 megapixel Camera Phone met 3,2 inch touchscreen en vele features
Doelgroep(en)
Mannen en vrouwen tussen 20 en 35 jaar.