Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
KPN Vandaag
Opdrachtgever:
KPN
Bureau:
Concepts of Realisation
Datum eerste publicatie:
08/07/2008
url:
http://www.kpnvandaag.nl
Categorie:
Website

Credits

Concept:
Mike Riegel, Mark Manshanden
Art Direction / Design:
Peter Boermans, Martijn Elserman
Interaction Design:
Elma Wolschrijn
Technische realisatie:
GX, Backbase
Account:
Mike Riegel
Verantwoordelijk bij klant:
Mark Manshanden, Onno Benninga


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Website

Projectbeschrijving
Op 8 juli 2008 vervangt KPN de internetportal planet.nl voor de nieuwe startpagina KPN Vandaag. Het was aan Concepts of Realisation om dit internetportaal zo te ontwerpen dat de brede groep Planetklanten een verbeterd alternatief kreeg: een online vertrekpunt van waaruit zij dagelijks op een intuïtieve manier het internet kunnen verkennen.
De overzichtelijke startpagina heeft alles wat de internetgebruiker dagelijks raadpleegt, zoals Google, weerberichten, headlines, webmail en filenieuws. Daarbij kan de gebruiker met een klik op de knop zijn eigen startpagina uitbreiden en/of aanpassen aan zijn of haar behoeften en voorkeuren.
Al in een vroeg stadium is de doelgroep betrokken bij alle belangrijke ontwerpbeslissingen. In een drietal rondes onder regie van Clear zijn de ontwerpen van de website aan de klant voorgelegd en door hen beoordeeld. In totaal zijn zes verschillende hoofdconcepten door de doelgroep beoordeeld. De behoefte van de klant is zo het leidmotief in het ontwerp en de functionaliteiten.
Voor/over product of dienst
Met KPN Vandaag beschikt de internetgebruiker in één oogopslag over alles wat hij dagelijks online gebruikt of raadpleegt: van nieuws en weer tot e-mail en verkeer.
Doelgroep(en)
de planet.nl klant