Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Flexa.nl
Opdrachtgever:
Akzo Nobel
Bureau:
ACHTUNG!
Datum eerste publicatie:
15/09/2008
url:
http://www.flexa.nl
Categorie:
Design

Credits

Concept:
Emile Dekker, Daniel Sytsma
Art Direction / Design:
Emile Dekker, Daniel Sytsma
Copy / Redactie:
NVT
Interaction Design:
Remko Hulst
Technische realisatie:
WillemHein Triemstra
Account:
Veronique de Winther
Verantwoordelijk bij klant:
Roland Wams


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Design

Projectbeschrijving
Vind je kleur met Flexa.
Flexa, marktleider op het gebied van decoratieve kleur en verf in Nederland, wil de als lastig ervaren keuze van interieurkleuren online optimaal faciliteren, tot en met de thuisbezorging van echte kleurstalen via de kleurstalenservice.
Een kleurstaal bestel je niet lukraak. Daar gaat een complex, vooral emotioneel keuzeproces aan vooraf. Op de vooruitstrevende Flexa site is het vinden van de kleur die bij je past uit bijna 350 kleuren zo toegankelijk en intuïtief mogelijk gemaakt door intelligent user interface design en speciale fotografie. 
Er is daarom veel aandacht besteed aan het design. De grootste verbetering ten opzichte van concurrenten in binnen en buitenland is het gebruik van interieurs om de kleuren te tonen. Kleur kun je namelijk makkelijker kiezen als je ziet hoe het wordt toegepast in een interieur. De uitdaging daarbij is het vinden en creeren van een combinatie tussen grote kleurpaletten en grote fotografie tegelijkertijd op het scherm; dit is uitermate moeilijk te combineren in één interface maar door slim gebruik van full screen opties, nieuwe navigatie en interfaceoplossingen biedt de site een nieuwe en vooruitstrevende manier in kleuren browsen en keuzes maken. Het gebruik van muziek draagt bij aan de beleving van het kiezen van de juiste sfeer voor je interieur.
Voor/over product of dienst
Flexa verf (Akzo Nobel), met kleurlijnen zoals Couleur Locale en VTWonen.
Doelgroep(en)
20-49, bovengemiddelde interesse voor interieur, bezig met (voorbereiding van) inrichting of verandering van interieur.