Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Nationale Nederlanden Inkomens- en Pensioengame
Opdrachtgever:
Nationale Nederlanden
Bureau:
Talmon
Datum eerste publicatie:
01/01/1970
url:
http://demo-game2008.nn.talmon.nl/
Categorie:
Game

Credits

Concept:
Vera Wiedemeijer
Art Direction / Design:
Richard Werkhoven
Interaction Design:
Richard Werkhoven, Sebastiaan Schoute
Technische realisatie:
Richard Werkhoven, Bonno Nachtegaal-Karels, Sebastiaan Schoute, Michael Mol
Account:
Tino Dekkers
Verantwoordelijk bij klant:
Martin Jonker en Olga Mooijman


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Game

Projectbeschrijving
De wereld van sociale wetgeving wordt voor de werkgever steeds complexer. De plichten van de werkgever nemen toe. Maar communicatie daarover vanuit de diverse overheden is versprokkeld en landt daardoor vaak niet. Waar haal je als werkgever (on- en offline) je informatie vandaan?
Hoe kun je in een dergelijke markt als verzekeraar Nationale Nederlanden, die kwaliteit hoog in het vaandel draagt, de werkgever, adviseurs en beinvloeders overtuigen van je toegevoegde waarde en je daarmee dus onderscheiden?
www.wetenwaarjeaantoebent.nl: de 'one stop shop' voor alles op het gebied van sociale wetgeving. Actualiteiten, achtergronden, blogs, wiki en discussie. Een 'community in wording' een portal. En de e- learning game: De Inkomens en Pensioengame is een onderdeel van deze kennisportal.
Met deze online applicatie kan zowel de externe doelgroep, van verzekeringsagenten als de interne doelgroep bediend worden. De interactieve game is een uniek instrument om door middel van fun op een eenvoudige manier kennis over te dragen. Verder biedt de game Nationale Nederlanden voldoende kansen de boodschap, zich als kennis autoriteit op het gebied van Inkomens en pensioen producten en beeldvorming, te positioneren.
De Game en de kennisportal: www.wetenwaarjeaantoebent.nl zijn tegelijkertijd geintroduceerd: Marketing en communicatie is geintegreerd.
Voor/over product of dienst
De Inkomens en Pensioengame is een e- learningtool waarbij de tussenpersoon wekelijks (6 weken lang) informatie en een aantal vragen voorgeschoteld krijgt rondom NN inkomens- en pensioenkennis. De game biedt de intermediair de mogelijkheid om zijn kennis te toetsen en te verrijken. Elke week wordt de intermediair ook verwezen naar actuele relevante informatie op de kennisportal: www.wetenwaarjeaantoebent.nl. Aan het einde van iedere week is er een rondewinnaar.
Naast de game voor de intermediair is er ook een 'interne game variant'. Dit is een parallel lopende game voor heel NN. Hierbij wordt aan het eind aan de winnaar een award + prijs uitgereikt, bovendien was er een teamprijs voor het beste team.
Na 5 weken stopt de basisgame en gaat hij door naar een 'advanced level'. De top 20  mag door naar ronde 6, een open vraag. Deze vraag wordt beoordeeld op basis van creativiteit, kennis, inhoud en presentatie.
De 2 kantoren die het beste gescoord hebben in beide games gingen door naar een landelijke live finale . Hier strijden twee kantoren om de titel 'Beste Inkomen en Pensioen Adviseur van Nederland'.
Doelgroep(en)
Verzekeringsadviseurs en medewerkers van Natioanle Nederlanden, werkgevers.