Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Buurtleven.nl - Alles in de buurt
Opdrachtgever:
Woningnet / Buurtleven.nl
Bureau:
WEBclusive
Datum eerste publicatie:
08/12/2008
url:
http://www.buurtleven.nl
Categorie:
Website

Credits

Concept:
Frits Klaver / Ronald Kleverlaan
Art Direction / Design:
Ines Gall / L'Eau
Copy / Redactie:
Floor Arts
Interaction Design:
Monique Roebeling
Technische realisatie:
Loek van Gent, Raymond van Asperen, Sjoerd Hobby, Arnoud Lagcher, Peter Hofman
Verantwoordelijk bij klant:
Frans Jan Boon


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Website

Projectbeschrijving
4 woningcorporaties in Amsterdam wilden vanwege hun maatschappelijke rol een online platform ontwikkelen waarmee de leefbaarheid in de buurt verhoogd zou worden.
Hiervoor is in 3 stadsdelen in Amsterdam een systeem opgezet waarmee bewoners elkaar op een eenvoudige manier kunnen benaderen en waar nieuwtjes uit de buurt op een gepersonaliseerde manier getoond worden.
Voor/over product of dienst
Buurtleven.nl is een website voor en door de buurt. De site is uniek doordat buurtbewoners elkaar berichten kunnen sturen zonder dat zij daarvoor namen of e-mailadressen nodig hebben. Ze kunnen op basis van huisadressen elkaar benaderen doordat het gehele vastgoedbestand van de gemeente Amsterdam en aanvullende huurdersinformatie van de 4 aangesloten woningcorporaties hiervoor gebruikt wordt.
Op Buurtleven.nl zijn verder buurtnieuws, buurtactiviteiten, oproepen, foto’s en video’s te vinden. Buurtbewoners blijven zo op de hoogte van actualiteiten en activiteiten in hun wijk en kunnen eigen buurtnieuws delen met anderen.
Vernieuwend is de manier waarop het de informele communicatie tussen bewoners combineert met een community tussen bewoners en wijkorganisaties die een rol spelen in leefbaarheidskwesties (corporaties, welzijnsinstellingen, bewonerscommissies, etc).
Doelgroep(en)
Inwoners van de stadsdelen Oost-Watergraafsmeer, Zeeburg en Osdorp.