Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Blinkmediacases.nl, online etalage voor mediacases
Opdrachtgever:
Blinkmediacases.nl
Bureau:
Winkwaves
Datum eerste publicatie:
01/06/2008
url:
http://blinkmediacases.nl
Categorie:
Website

Credits

Concept:
Mark Schoondorp
Art Direction / Design:
Mel van Dijk
Copy / Redactie:
Bas Vlugt
Interaction Design:
Mark Schoondorp
Technische realisatie:
Hans de Graaf


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Website

Projectbeschrijving
Ontwerp en realisatie van Blinkmediacases.nl. Blinkmediacases is een online community waarbinnen het delen van mediacases centraal staat. Dit platform brengt media, adverteerders en bureaus samen in een omgeving waar het draait om inspireren en geïnspireerd worden.
Voor/over product of dienst
De functie van Blinkmediacases is voor de deelnemers tweeledig. In de online community worden media(show)cases gepubliceerd naar de markt toe. Daarmee profileert de deelnemer zich op basis van toegevoegde waarde. De totale verzameling deelnemers laat de toegevoegde waarde van de mediabranche als geheel zien. Dit profileren gebeurt op twee niveaus: nationaal in Nederlandstalige cases, internationaal in Engelstalige cases. Het omzetten van nationale cases in internationale cases zal door een module worden ondersteund.  
Een tweede functie van Blinkmediacases is een interne toepassing voor de deelnemers. In een besloten gedeelte van de community, waarvan de deelnemers zelf bepalen wie er toegang tot heeft, kunnen mediacases of media-ideeën worden opgeslagen. In een branche als media, waar vaak sprake is van een dynamische arbeidsmarkt, kan Blinkmediacases een praktisch instrument zijn in het vastleggen van kennis, creativiteit en bedrijfsgeschiedenis. Daarnaast is Blinkmediacases ook een praktisch instrument om mediacases op te bouwen. Tekst, beeld en videomateriaal kan in de loop van de tijd worden verzameld en opgeslagen.
Doelgroep(en)
De doelgroep van Blinkmediacases bestaat uit media-exploitanten, mediabureaus, adverteerders en freelancers.