Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
TNT VerjaardagsKaartenMaakMachine
Opdrachtgever:
TNT Post
Bureau:
Qi
Datum eerste publicatie:
15/09/2008
url:
http://www.award-inzending.nl/cases2009/tnt/
Categorie:
Design

Credits

Concept:
Qi
Art Direction / Design:
Qi
Copy / Redactie:
Qi
Interaction Design:
Qi
Technische realisatie:
Qi
Account:
Qi
Verantwoordelijk bij klant:
Jeroen Siegerink


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Design

Projectbeschrijving
Steeds minder mensen sturen elkaar een echte verjaardagskaart. Dat voelt voor een groeiende groep mensen als gedoe. Je moet naar de winkel, hebt geen postzegels in huis en je vergeet de kaart op tijd op de bus te doen. De sms en de ecard hebben echter niet de warmte van een echte kaart. Het past bij TNT Post om Nederland daar een vernieuwende en verfrissende oplossing voor te bieden en te zorgen dat Nederland weer kaartjes gaat versturen met de verjaardagen.
Als oplossing bedachten en bouwden we de Verjaardagskaartenmaakmachine. Een online kaartenmaak- en verstuurmodule.  De Verjaardagskaartenmaakmachine is de meest originele, creatieve en goed functionerende online tool waarmee mensen een eigen kaart kunnen ontwerpen en fysiek kunnen versturen. Het is hét online alternatief voor zelf knutselen. 
In de site is een speciaal ontwikkelde, consumentvriendelijke illustrator en photoshop-achtige omgeving gebouwd waarmee de grootste knutselaars – zonder verstand van grafische ontwerpprogramma’s – maximaal creatief konden zijn. Maskeren, scalen en croppen voor dummies met als resultaat de leukste verjaardagskaarten sinds tijden. Nadat je klaar was kon je de kaart direct adresseren en afrekenen en een dag later lag ie bij de jarig jop op de mat.
Voor/over product of dienst
Verjaardagskaarten
Doelgroep(en)
mannen en vrouwen van 23-35 jaar