Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
HumorTV
Opdrachtgever:
VARA Nieuwe Media
Bureau:
nvt
Datum eerste publicatie:
01/01/2008
url:
http://HumorTV.nl
Categorie:
Crossmedia

Credits

Concept:
VARA Nieuwe Media
Art Direction / Design:
VARA Nieuwe Media
Copy / Redactie:
VARA Nieuwe Media
Interaction Design:
VARA Nieuwe Media
Technische realisatie:
VARA Nieuwe Media
Account:
nvt
Verantwoordelijk bij klant:
nvt


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Crossmedia

Projectbeschrijving
HumorTV biedt met de website en het best bekeken themakanaal van de publieke omroep een compleet pakket van live-uitzendingen en unieke webcontent.
De site staat garant voor de beste fragmenten op het gebied van amusement, cabaret en satire.  Het is de verzamelplaats voor alle humorgerelateerde onderwerpen binnen de VARA. Met onbeperkt toegang tot een database met meer dan 3000 zorgvuldig geselecteerde humorfragmenten.
Daarnaast biedt het themakanaal een rijke programmering van bijzondere series (zoals Graham Northon), komedies (zoals Fawlty Towers en The Young Ones) en cabaret. Uiteraard zijn er ook eigen producties op het kanaal te zien.
Voor/over product of dienst
Bezoekers kunnen zeven dagen per week via internet kijken naar de uitzendingen van het digitale themakanaal HumorTV. Dagelijks zijn de leukste komedies van de Nederlandse televisie (zoals Shouf Shouf en Kinderen geen Bezwaar) te zien, aangevuld met shows van internationale allure zoals Faulty Towers en Little Britain. HumorTV doet verslag van bijzondere evenementen, zendt registraties van topcabaretiers uit en biedt een podium voor nieuw talent.
On demand kun je ongelimiteerd op HumorTV.nl kijken naar grappige internetfilmpjes, humoristische fragmenten uit populaire VARA-programma’s en cabaretvideo's.
 
Bezoekers kunnen op HumorTV.nl hun mening geven en ieder filmpje voorzien van een rating. Daarnaast kunnen ze fragmenten via de vernieuwde flashplayer embedden waar ze maar willen, zoals op een Hyve- pagina of weblog.

Met een duidelijke zoekfunctie, navigatie en programma-informatie vindt de bezoeker snel zijn weg naar humorgerelateerde onderwerpen. HumorTV.nl geeft previews van de nieuwste cabaretshows, biedt exclusieve content, zoals bonusmateriaal van De Bende van Vier.
In samenwerking met televisieprogramma's als Mega Mike & Mega Thomas show en QI wordt unieke webcontent geproduceerd, zoals previews en interviews. Verder maakt de bezoeker in leuke specials regelmatig kans op dvd's en kaartjes voor cabaretvoorstellingen.
Doelgroep(en)
HumorTV richt zich op liefhebbers van cabaret, comedy, satire en entertainment.