Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Zorgplicht
Opdrachtgever:
Nationale Nederlanden
Bureau:
Talmon
Datum eerste publicatie:
01/01/2008
url:
http://www.nn.nl/zorgplicht.html
Categorie:
Interactieve TV & Online Video

Credits

Concept:
Aart Jan van der Linden
Interaction Design:
Janneke van der Heijden, Marianne Koekoek
Technische realisatie:
Aart Jan van der Linden, Sebastiaan Schoute
Account:
Tino Dekkers
Verantwoordelijk bij klant:
Simon Langenberg/ Sietse Maat


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Interactieve TV & Online Video

Projectbeschrijving
In januari 2008 is de nieuwe pensioenwet in werking getreden. De pensioenwet bepaalt dat verzekeraars een zorgplicht hebben bij pensioenproducten met beleggingsvrijheid. Zorgplicht is belangrijk want een optimaal pensioen in combinatie met beleggingen brengt risico's met zich mee. Het is de taak van Nationale- Nederlanden haar klanten zo helder mogelijk in te lichten over de opbouw van hun pensioen, vooral het gedeelte over beleggingen waarbij de klant zelf beleggingskeuzes moet maken. www.zorgplicht.nl is een webapplicatie waar bezoekers informatie krijgen over de zorplicht. Na het verschaffen van de benodigde informatie wordt er aan de bezoekers gevraagd een keuze te maken tussen de twee beleggingsproducten van NN: Balans Beleggen of Zelf Beleggen.
Voor/over product of dienst
Op de website www.nn.nl/zorgplicht worden klanten van Nationale-Nederlanden, die eerder van de verzekeraar een brief ontvingen met betrekking tot de zorgplicht, door een speciale host welkom geheten. Deze digitale gastheer loodst bezoekers langs alle belangrijke informatie. Door het invullen van de opgestuurde gegevens en de uitleg die in de tool gegeven wordt, krijgen bezoekers een helder overzicht van hun persoonlijke situatie met betrekking tot hun pensioen.
Doelgroep(en)
250.000 verzekerden. Zij krijgen allemaal een brief thuis met daar in de URL die leidt naar: www.nn.nl/zorgplicht.html waar desbetreffende personen een weloverwogen keuze kunnen maken.