Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
En nu jij!
Bureau:
Rhinofly i.s.m. Euro RSCG
Datum eerste publicatie:
01/11/2008
url:
http://showcase.rhinofly.nl/ennujij
Categorie:
Crossmedia

Credits

Concept:
Ronald van Schaik (Rhinofly), Laurens Boschman, Joost van Praag Sigaar, Alfred Petri, Tim Voor (Euro RSCG)
Art Direction / Design:
Laurens Boschman, Joost van Praag Sigaar, Tim Voors, Alfred Petri (Euro RSCG)
Interaction Design:
Eelco Snoeck (Rhinofly)
Technische realisatie:
Johan Haneveld, Bertram Vlaanderen & Sanne Spaargaren (Rhinofly)
Account:
Bas Gezelle (Rhinofly), Kolja Urban, Regina Kroon, Arlette van Vliet (Euro RSCG)
Verantwoordelijk bij klant:
Bert Bos


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Crossmedia

Projectbeschrijving
Binnen de verschillende justitiële jeugdinrichtingen (JJI’s) bestaat de noodzaak te investeren in kwaliteit en kwantiteit van medewerkers. Tot aan 2010 zijn ongeveer 800 nieuwe pedagogisch medewerkers nodig. Met de gezamenlijke campagne "En nu jij!" willen de rijks- als de particuliere jeugdinrichtingen voldoende mensen interesseren voor een baan als pedagogisch medewerker.
We hebben gekozen voor een job branding strategie, stel de inhoud van het werk centraal. We laten zien dat je als pedagogisch professional een positieve invloed kunt uitoefenen op jongeren die op een negatieve manier vatbaar waren voor hun omgeving. In de hele campagne zetten we de lezer aan zet: 'En nu jij!' Wij laten zien wat een medewerker in een JJI doet, nu is de lezer aan zet om te bepalen wat hij kan bijdragen.
Een impactvolle TV- en princampagne aangevuld met activerende media en middelen zoals banneradvertising en een actiesite. De website gaat dieper in op de werkzaamheden van de professionals in een JJI door middel van videointerviews en een thematische benadering van de werkomgeving. Via het IP-adres van de bezoeker is direct een overzicht te zien van de vacatures in de buurt en kun je direct reageren.
Voor/over product of dienst
DJI is verantwoordelijk voor de uitvoering van straffen en vrijheidsbenemende maatregelen namens de Minister van Justitie die na uitspraak van een Rechter zijn opgelegd. Het EC-AMC is als onderdeel van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties namens alle ministeries en rijksonderdelen verantwoordelijk voor de (rijksbrede) arbeidsmarktcommunicatie van deze onderdelen.
Doelgroep(en)
MBO'ers en HBO'ers met een pedagogische opleiding
Men moet ervaring in het veld hebben: van jeugdzorg, kinderopvang tot het begeleiden van gehandicapten
Het aanbod van potentiële medewerkers is beperkt: Niet iedereen is geschikt voor werken in een Justitiële Jeugd Inrichting (JJI)