Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Filmketting
Opdrachtgever:
Cinemalink.tv
Bureau:
Rhinocreations
Datum eerste publicatie:
03/11/2008
url:
http://spinawards.rhinocreations.com
Categorie:
Online Campagne

Credits

Concept:
Laura Kruger, Lianne Heite, Sander Tiebosch, Michael Spaans
Art Direction / Design:
Sander Tiebosch, Pim Tiemessen, Liesbeth Kastelein
Interaction Design:
Lianne Heite, Michael Spaans
Technische realisatie:
Lucas van Lierop, Marcel Galema, Marcin Pakulnicki
Account:
Laura Kruger
Verantwoordelijk bij klant:
Petra van Horssen


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Online Campagne

Projectbeschrijving
De website Cinemalink.tv biedt de mooiste internationale documentaires en kwaliteitsfilms aan voor huur (streaming) en koop (download).
Om meer filmliefhebbers bekend te maken met deze website en aan te zetten tot trial, heeft Rhinocreations een virale actie bedacht waarbij iedereen een online Filmketting kan starten. Vrienden kunnen hieraan deelnemen en vormen zo schakels in de Filmketting.
Hoe meer schakels en hoe langer de ketting in kilometers, hoe meer kans op een van de exclusieve filmprijzen. Iedereen heeft sowieso prijs, want alle schakels mogen een film uitkiezen op de website en deze gratis bekijken. De prijs voor de langste Filmketting is het als groep bijwonen van een filmpremière.

Via de website kunnen de deelnemers de Filmketting volgen. Een applicatie in Google Maps verbindt de woonplaatsen van de deelnemers - oftewel schakels - en toont zo de afgelegde route van elke ketting.
Voor/over product of dienst
Cinemalink.tv is een initiatief van ABC Theatrical Distribution (Nederland en België) en het gezamenlijke video label Homescreen. Het is de eerste site in de Benelux die exclusief gespecialiseerd is in art house films en waar een rijk aanbod aan films tegen betaling kan worden gedownload en gestreamd.
Doelgroep(en)
De doelgroep is sterk gedifferentieerd, maar heeft een belangrijke overeenkomst: de liefde voor internationale documentaires en kwaliteitsfilms. Cinemalink.tv is ook in België actief, daarom richt de actie zich op zowel Nederlanders als Belgen.