Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Anna
Opdrachtgever:
Rabobank
Bureau:
Moodfactory
Datum eerste publicatie:
14/11/2008
url:
http://nvt
Categorie:
Interactieve TV & Online Video

Credits

Concept:
Martijn Winkler (Moodfactory)
Art Direction / Design:
Wouter Kok
Copy / Redactie:
Martijn Winkler (Moodfactory)
Interaction Design:
Manuel Rodrigues
Technische realisatie:
Manuel Rodrigues
Account:
Sue Huisman
Verantwoordelijk bij klant:
Aart Bouwmeester, Hennie van Egmond


Afbeeldingen

Video



Case omschrijving: Interactieve TV & Online Video

Projectbeschrijving
Anna is een interactieve, virtuele host die bezoekers van de Rabo Unplugged Werkplaats welkom heet. Via een levensgrote touchscreen kan men haar vragen stellen over de nieuwe manier van werken bij de Rabobank. Anna maakt bezoekers nieuwsgierig, is een eyecatcher in de Werkplaats én geeft een vertrouwd gezicht aan dit innovatieve project.
Moodfactory ontwikkelde het concept en verzorgde in-huis alle animatie en effecten bij de bouw van deze video installatie
Direct bij de ingang van de Werkplaats* staat Anna: als gids en inspirator. Ze bevindt zich in een aantrekkelijke en futuristische wereld. Via de associatieve interface op het glazen scherm, tovert ze inspirerende plaatjes tevoorschijn, filmfragmenten, teksten en tabellen. En ondertussen houdt ze haar verhaal. Maar… de kijker blijft in controle. Op elk moment kan hij haar een andere vraag stellen, of doorgaan naar een volgend gedeelte van de presentatie, simpelweg door het gewenste element op het scherm aan te raken. Intuïtief en doeltreffend.
*Achtergrond: Rabobank werkt aan een nieuwe manier van werken: Rabo Unplugged. Beneluxstaete in Utrecht is het eerste gebouw dat zó is ingericht, dat het de nieuwe werkwijze Rabo Unplugged optimaal ondersteunt. In een vleugel van Beneluxstaete is ‘de Werkplaats’ gerealiseerd. Hier worden nieuwe technologieën, meubilair en andere faciliteiten uitgeprobeerd. Dit is ook de plek waar bezoekers (van binnen en buiten de Rabobank) een kijkje kunnen nemen in de toekomst van Rabo Unplugged.
Voor/over product of dienst
Rabobank werkt aan een nieuwe manier van werken: Rabo Unplugged. Beneluxstaete in Utrecht is het eerste gebouw dat zó is ingericht, dat het de nieuwe werkwijze Rabo Unplugged optimaal ondersteunt. Het gebouw is modern, innovatief en aantrekkelijk voor medewerker én bezoeker. Bij Rabo Unplugged staat de klant centraal. Medewerkers kiezen bewust waar, wanneer, met wie en met welke middelen ze het snelst tot het beste resultaat voor de klant kunnen komen. Digitale hulpmiddelen als laptops en smartphones ondersteunen die aanpak.
Doelgroep(en)
Medewerkers Rabobank
Zakenrelaties van de bank (bij rondleidingen)