Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Word persoonsbeveiliger
Opdrachtgever:
Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB)/Politieacademie
Bureau:
BVHGroep
Datum eerste publicatie:
15/01/2008
url:
http://www.wordpersoonsbeveiliger.nl en www.wordpersoonsbeveiliger.nl/gala
Categorie:
Crossmedia

Credits

Concept:
Ap Mollinga, Maureen van den Akker, Arno Sellenraad
Art Direction / Design:
Ap Mollinga (concept), Arno Sellenraad (interaction concept)
Copy / Redactie:
Maureen van den Akker (concept), Jasper van Buren
Interaction Design:
Maarten van Muijen
Technische realisatie:
The Livehouse (evenement), Peter Hermus (site), Eye Hear (site)
Account:
Gertjan de Waal, Tessa Triesscheijn
Verantwoordelijk bij klant:
Fred de Vries (DKDB), Ingrid de la Rambelje (DKDB), Nicole Roelofs (Politieacademie)


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Crossmedia

Projectbeschrijving
Er is sprake van een toenemende dreiging op leden van het Koningshuis, politici en diplomaten. De Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB) draagt zorg voor hun veiligheid. Er is een toename aan persoonsbeveiligers gewenst, in een kleiner wordende wervingsvijver van Politieagenten en Wachtmeesters van de Marechaussee (60.000 mensen). Enkele duizenden hiervan voldoen aan het eisenpakket van de DKDB. In die kleine vijver is de DKDB op zoek naar de beste jongens van de klas. Het is onmogelijk om direct bij korpsen te werven. Daarnaast is de DKDB bij de doelgroep niet bekend. Als er al een beeld bestaat, dan denkt men dat het ‘veredelde taxichauffeurs’ zijn, of aan ‘actie en spierballen’. Voor het werk moet je niet alleen een sterke fysieke conditie hebben, maar juist ook sociale intelligent zijn. Er is dus sprake van discrepantie als het gaat om het beeld wat de doelgroep heeft over de DKDB en wat het werk daadwerkelijk inhoudt. Tenslotte is het een baan die niet makkelijk verkoopt. Het is een veeleisende baan, je moet flexibel zijn in werktijden, er komt een zekere dreiging kijken bij het werk, en hier staan niet hele goede arbeidsvoorwaarden tegenover.
Voor/over product of dienst
De Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB) is onderdeel van het Korps Landelijke Politiediensten (KLDP) van de Politie en draagt zorg voor de veiligheid van personen met een publieke functie, zoals leden van het Koningshuis, ministers en ambassadeurs.
Het KLPD vormt samen met 25 regiokorpsen de Nederlandse Politie. Het KLPD bestaat uit diverse uitvoerende diensten, waaronder dus de DKDB. Veel agenten bij de regiokorpsen zijn wel bekend met het KLPD, maar niet of nauwelijks met de DKDB.
Doelgroep(en)
De DKDB zoekt Politieagenten en Wachtmeesters van de Koninklijke Marechaussee. Zij hebben 5 jaar werkervaring en beschikken over goede mentale en fysieke conditie. Dit is een hygiëne factor om in aanmerking te komen voor het werk. Daarnaast is het belangrijk om sociaal intelligent te zijn. De gewenste leeftijd ligt tussen de 25 en 35 jaar. Verder heeft men affiniteit met autorijden, heeft geen bezwaar tegen lange werkdagen en onregelmatige werktijden en is representatief.