Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Beagle: In het kielzog van Darwin
Opdrachtgever:
VPRO / Teleac / Canvas
Bureau:
VPRO (Digitaal), Yardmen, MediaMonks, MoMac, CM Telecom, Submarine, Avid Technology, Cam-a-lot, Sony, Alphatron, Provak
Datum eerste publicatie:
28/08/2009
url:
http://beagle.vpro.nl
Categorie:
Crossmedia

Credits

Concept:
Hans Fels (VPRO), Lex Runderkamp (VPRO), eef grob (VPRO), Cleo Ferreira (VPRO), Erik van Heeswijk (VPRO), Leonieke Verhoog (VPRO), GertJan Kuiper (VPRO), Gin Roberscheuten (Mediamonks)
Art Direction / Design:
Matias Jansen (MediaMonks), Jerry den Ambtman (VPRO), Robin Verdegaal (VPRO)
Copy / Redactie:
Joop Hopster (VPRO), Thom Snijders (VPRO), Doke Romeijn (VPRO), Lex Runderkamp (VPRO), Paul Schram (VPRO) en alle wetenschappers, radiomakers, crew, studenten en mensen die we hier niet allemaal kunnen noemen
Interaction Design:
Matias Jansen (MediaMonks)
Technische realisatie:
Wesley ter Haar (MediaMonks), Richard Nieuwenhuis (MediaMonks), Edgar Post (MediaMonks), Gerbrand Meijer (VPRO), Gijs Zonneveld (Triple IT), Sander van Leeuwen (MoMac), Rogier Aarts (CM Telecom), Philippe Tammes (Yardmen), Ronald de Graaf (Acevideo)
Account:
Victor Knaap (MediaMonks), Laurens Rutten (MoMac), Rowena de Jonge (CM Telecom)
Verantwoordelijk bij klant:
Eef grob (VPRO), Cleo Ferreira (VPRO), Erik van Heeswijk (VPRO)


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Crossmedia

Projectbeschrijving
Volg de unieke wereldreis van de clipper Stad Amsterdam, in het kielzog van Darwin, op radio, tv, internet en mobiel. Via de live webcam kijk je 24 uur per dag, 7 dagen per week LIVE mee met het schip: op de site, op je mobieltje of op je eigen omgeving via de Beagle widgets. SMS-alerts waarschuwen je als er iets bijzonders te zien is.Alle (VIP-)gasten, wetenschappers, scheepscrew en Beagle-redacteuren doen verslag van hun ervaringen in audio, video, foto’s en blogposts, en gaan in gesprek met het publiek via reacties op de site, Facebook, Hyves en Twitter. Wekelijks is er de “Tweagle”: een unieke Twitter-afterparty na de tv-uitzending waarin de crew aan boord via de webcam in gesprek gaat met Twitteraars.De site is het verzamelpunt van alle crossmediale Beagle-uitingen: lees artikelen uit de VPRO Gids of van Wetenschap24, luister naar radioreportages gemaakt voor Radio 1 of Noorderlicht Radio, en natuurlijk vind je er alle tv-uitzendingen.
Voor/over product of dienst
In de negentiende eeuw voer Charles Darwin aan boord van het schip Beagle de wereld rond. Op die reis legde hij de basis voor de evolutietheorie, die hij beschreef in ‘On the Origin of Species’. In het Darwinjaar gaan tientallen wetenschappers aan boord van de clipper Stad Amsterdam voor een wereldreis in het kielzog van Darwin. Dit keer staat niet de oorsprong van soorten centraal, maar hun toekomst.
Doelgroep(en)
Het Beagle project heeft door zijn gelaagdheid een enorm bereik en is interessant voor voyeurs, avonturiers, sterrenkundigen, biologen, natuurkundigen, Darwin-liefhebbers, scholieren, studenten, wetenschappers, geschiedkundigen, gelovigen en wereldreizigers en raakt hiermee de NPO profielen van de tolerante wereldburger, de participerende burger en de zorgeloze spanningzoeker.