Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Wat voor auto ben jij?
Opdrachtgever:
ANWB
Bureau:
Pickle Factory
Datum eerste publicatie:
17/09/2009
url:
http://www.hyves.nl/hyvertising/?tryvertisingId=610
Categorie:
Online Campagne

Credits

Concept:
Andrea Jansen, Charlotte Walscheid van Dijk en Krijn Smits (CD)
Art Direction / Design:
Jeroen Smeets, Andrea Jansen
Copy / Redactie:
Charlotte Walscheid van Dijk
Interaction Design:
Vinnie Hendriks
Technische realisatie:
Pim Hoogendoorn, Roderic Bos en Lucien Immink
Account:
Kyra Roest
Verantwoordelijk bij klant:
Guido Lieftink


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Online Campagne

Projectbeschrijving
Voor veel jongeren is Wegenwacht® nog altijd een low-interest product. Het helpt niet om ze met mooie USP’s over te halen om lid te worden of om hen belerend de relevantie van pechhulp te laten inzien. Pechhulp blijft te ver van ze af te staan.
Daarom vertelt de ANWB jongeren niet dát ze lid moeten worden, maar laat zien waaróm. Met heldere redenen waarbij jongeren zich een voorstelling kunnen maken. Dus niet dat zij in 9 van de 10 gevallen weer op weg worden geholpen, maar dat de ANWB hen ook helpt met een lege accu. De ANWB brengt pechhulp dichtbij met de overkoepelende campagne “Waarom? Daarom.”
De herfstcampagne van ANWB Wegenwacht Service met Jongerenvoordeel brengt pechhulp nóg dichterbij. Het zorgt ervoor dat jongeren voelen wat hun auto voelt en begrijpen dat hun auto ook een slechte dag kan hebben. “Waarom ANWB Wegenwacht Service met Jongerenvoordeel? Omdat je auto ook wel eens opstartproblemen heeft. Daarom.”
Een belangrijk onderdeel van de campagne is de Hyves quiz “Wat voor auto ben jij?”. Hier maken jongeren, samen met hun vrienden, een koppeling tussen hun persoonlijkheid en hun auto. Hierdoor wordt de ANWB en vooral de Wegenwacht in één klap relevant.
Voor/over product of dienst
De ANWB Wegenwacht® Service met Jongerenvoordeel is de vertrouwde pechhulp van de ANWB, maar dan met bijna 50% korting. Jongeren tussen de 18 en 24 jaar oud kunnen voor €30,- per kalenderjaar lid worden van de Wegenwacht Nederland Service en voor €10,- meer zijn zij lid van de Wegenwacht Europa Service.
Doelgroep(en)
Jongeren tussen de 18 en 24 jaar met een eigen auto.