Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Simplicity is Having Philips Lighting at your Fingertips
Opdrachtgever:
Philips Lighting, Eindhoven
Bureau:
Red Urban
Datum eerste publicatie:
20/07/2009
url:
http://www.inzendingen.com/spinawards/2010/philips/main.html
Categorie:
Interactieve TV & Online Video

Credits

Concept:
Floris Kreulen, Jilt Meeder, Jelle Kolleman
Art Direction / Design:
Jilt Meelder, Jelle Kolleman (CD), Marieke Kuijl, Stijn Kooij
Copy / Redactie:
Floris Kreulen, Robert Hagendoorn (CD)
Interaction Design:
Ruben van Dijk
Technische realisatie:
Kees van Dorp, Hendrik-Jan Megens Video Productie: Wenneker 3D: INDG
Account:
Michael Willems, Marieke Hoogstraten


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Interactieve TV & Online Video

Projectbeschrijving
Philips Lighting OEM introduceert een nieuwe business portal. Met deze nieuwe portal hebben industriële OEM klanten voortaan direct toegang tot alle benodigde informatie binnen Philips Lighting.
 
Ter introductie van de portal bij OEM klanten stuurden we ze een functionele en persoonlijke videoboodschap met als titel: Simplicity is Having Philips Lighting OEM at Your Fingertips.
 
In de video neemt Alan Hunt, Chief Simplicity Officer, de klant mee op een guided tour langs allerlei afdelingen van Philips Lighting. Uiteindelijk blijken deze afdelingen aan de achterkant van zijn/haar monitor bevestigd.
 
Ter introductie van de portal bij Account Managers vroegen we hen een hoofdrol in de video te spelen. Tijdens een jaarlijkse Account Meeting maakten 80 Account Managers hiervoor hun acteerdebuut.
 
In de video typt de Account Manager van de klant een uitnodiging om met de nieuwe portal kennis te maken. Deze uitnodiging verscheen na de video real time in de inbox van de klant.
 
Het resultaat is verrassend, functioneel en heel persoonlijk. En stimuleert hernieuwde samenwerking tussen Account Managers en zijn/haar klanten.
Voor/over product of dienst
Philips Lighting OEM is een onderdeel van Philips Lighting in Eindhoven, dat producten levert ten behoeve van een merkleverancier.
 
De OEM klant is een merkleverancier dat Philips Lighting producten afneemt en verwerkt in haar eigen producten en projecten.
 
De Philips Lighting OEM portal geeft OEM klanten direct toegang tot alle informatie en specificaties die ze voor hun productieproces nodig hebben. Voorheen werkten ze hiervoor met duimdikke almanaks
Doelgroep(en)
1 -  Original Equipment Manufacturers in de Lighting industry
2 -  Philips Key Account Managers