Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Rotterdamse Academie van Bouwkunst
Opdrachtgever:
Rotterdamse Academie van Bouwkunst
Bureau:
Total Active Media (onderdeel van Total Identity)
Datum eerste publicatie:
17/12/2009
url:
http://ravb.nl
Categorie:
Website

Credits

Concept:
Martijn Arts
Art Direction / Design:
Paul Wolffs
Interaction Design:
Martijn Arts
Technische realisatie:
Fabian de Rijk, Sean Blommaert, Robbert van t Westende, Marc van Gend


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Website

Projectbeschrijving
Voor de Rotterdamse Academie van Bouwkunst (RAvB) bedachten, ontwierpen en realiseerden we een online uitwisselingsplatform waarmee studenten en docenten van de RAvB alles wat actueel is voor architectuur, Rotterdam en de Academie van de Bouwkunst kunnen laten zien - aan elkaar en aan de buitenwereld. Het bijzondere aan deze website is dat het een user generated mashup is van informatie (content) die elders beschikbaar is.
 
Studenten en docenten verzamelen voor hen interessante en relevante informatie uit allerlei (eigen) online bronnen – LinkedIn, Plaxo, Hyves, Vimeo, YouTube, WordPress, Twitter, etc.. Deze informatie voorzien ze op eenvoudige wijze van tags en een korte omschrijving en vervolgens voegen ze de informatie toe aan de website van de academie. Het resultaat is een altijd actuele bloemlezing uit de wereld van de RAvB die met minimale inspanning bijeen wordt gebracht.
 
De website heeft een karakteristieke tweedeling: de linkerhelft bestaat uit de getagde informatie en de rechterhelft geeft tegelijkertijd een ‘doorkijk’ naar de bron die wordt omschreven weer. Door te klikken op deze doorkijk wordt de oorspronkelijke bron (een website, een video, etc.) getoond in een venster van de RAvB website. Een bijzondere ervaring.
Voor/over product of dienst
Rotterdamse Academie van Bouwkunst (RAvB)
Doelgroep(en)
Studenten en docenten van de Rotterdamse Academie van Bouwkunst, daarnaast het algemene (in architectuur geïnteresseerde) publiek.