Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Caiway gaat helemaal digitaal
Opdrachtgever:
CAIW Diensten BV
Bureau:
105
Datum eerste publicatie:
30/10/2009
url:
http://www.caiway.nl/check
Categorie:
Innovation

Credits

Concept:
Eddy Salfischberger (105)
Art Direction / Design:
Teun Somers (105), Jackelien Beerens (105)
Copy / Redactie:
Eddy Salfischberger (105)
Interaction Design:
Teun Somers (105)
Technische realisatie:
Eleven
Account:
Remco Salfischberger (105), Evelyn Smits (105)
Verantwoordelijk bij klant:
Wendy Rodenburg


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Innovation

Projectbeschrijving
Meer dan 85% van de klanten van Caiway kijkt digitaal televisie. Reden voor de kabelexploitant om als eerste van Nederland met de doorgifte van het analoge signaal te stoppen en plaats te maken voor nieuwe mogelijkheden op de kabel. Een maatregel die veel stof op doet waaien, maar uiteindelijk alléén maar voordelen oplevert voor de consument. ?

Om de maatregel toe te lichten koos Caiway voor een campagne waarin wordt verteld wat die voordelen zijn en waarin de eenvoudige en vaak gratis oplossingen uiteen worden gezet. Deze oplossingen zijn anders voor analoge kijkers en digitale kijkers. Veel mensen weten echter niet hoe zij TV-kijken. Daarom zetten we een zeer effectief middel in, dat alleen bij kabelbedrijven beschikbaar is: Local Ad-Insertion (zie http://www.mediachoice.nl/index.php?article=30). Hiermee konden we analoge kijkers een andere boodschap laten zien dan digitale kijkers en wisten klanten gelijk hoe ze nu TV-kijken, gewoon door naar een commercial te kijken.

De commercials stuurden mensen naar de website, waar ruim 60.000 keer een passend advies werd gegeven. De digitale ontvangers waren niet aan te slepen en het aantal klanten dat zijn abonnement opzegde bleef ruim onder het aantal waar vooraf rekening mee werd gehouden.

Bekijk de casefilm voor het volledige verhaal
Voor/over product of dienst
Kabelexploitant Caiway is één van de meest vooruitstrevende partijen op het gebied van televisie, internet en telefonie. Zo waren zij de eerste in Nederland die digitale televisie onder haar klanten uitrolde en daarmee een uitgebreid zenderaanbod in haarscherpe kwaliteit mogelijk maakte. Momenteel kijkt al zo’n 85% van de klanten digitaal.
Caiway is continu op zoek naar manieren om haar klanten de beste kijkervaring te geven. Een groot aanbod populaire HD-zenders is één van die manieren. Caiway heeft het grootste aanbod HD-zenders in het basispakket en doet er alles aan om die positie te behouden.
Hiervoor is capaciteit op de kabel nodig. En om die capaciteit vrij te maken heeft Caiway als eerste kabelmaatschappij besloten om per 10-10-’10 te stoppen met de doorgifte van het analoge signaal. Om de klanten alvast aan dit idee te laten wennen wordt op 30 november 2009 het analoge zenderaanbod alvast teruggebracht. Een maatregel waar potentieel 140.000 huishoudens door zal worden getroffen.
Doelgroep(en)
Iedereen in het Caiway verzorgingsgebied die nog analoog televisie kijkt op één of meerdere toestellen. Dit kan het hoofdtoestel in de woonkamer zijn, maar ook de toestellen op de slaapkamer, kinderkamer of logeerkamer.