Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
wePowder Lines
Opdrachtgever:
wePowder
Bureau:
frismedia
Datum eerste publicatie:
01/12/2009
url:
http://www.wepowder.com/lines
Categorie:
Innovation

Credits

Concept:
Daan de Bie, Donald Harting
Art Direction / Design:
Donald Harting
Interaction Design:
Daan de Bie, Donald Harting
Technische realisatie:
Daan de Bie
Verantwoordelijk bij klant:
Donald Harting


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Innovation

Projectbeschrijving
Hoe verhoog je de betrokkenheid van communities? En hoe kun je de waarde voor individuele gebruikers zo groot mogelijk maken? Deze vragen stelden nieuwe media ontwerpbureau frismedia en de freeride-community wePowder zichzelf. Het antwoord is: wePowder Lines!

Deze desktop applicatie vervaagt de grens tussen statische print, dynamische webbased content en realtime services. wePowder Lines beschikt altijd en overal over relevante freeride informatie, verpakt in een gebruiksvriendelijke app.

Lines is een logische aanvulling binnen het wePowder ecosysteem. Naast prachtige print-producten, een zeer actieve website en offline evenementen, biedt deze applicatie onder andere de mogelijkheid realtime informatie uit te wisselen over lokale weersomstandigheden, het laatste lawinebericht op locatie te lezen, freeride-routes in de buurt eenvoudig te beschrijven en te publiceren en alle avonturen middels korte status updates met vrienden of mensen in de buurt te delen.
Voor/over product of dienst
Wat is wePowder?
wePowder is een community van skiërs en snowboarders die ver buiten de gebaande paden (off-piste) het avontuur opzoeken. Het zijn freeriders, altijd op zoek naar de beste poedersneeuw. Door een slimme combinatie van een high-end reisgids met dagelijkse online weerberichten is wePowder binnen een jaar tijd uitgegroeid van een niche-product tot een hechte community van gepassioneerde freeriders. Aan zowel skiërs als snowboarders worden dagelijks volledig op maat gemaakte adviezen verstrekt over waar de beste sneeuw te vinden is. Via verschillende kanalen - zowel online als offline - brengt wePowder skiërs en boarders met elkaar in contact, inspireert het mensen om het avontuur op te zoeken en faciliteert het deze zoektocht letterlijk tot ín de sneeuw. wePowder's missie is simpel: to empowder people.  

Waar bestaat wePowder Lines uit?

Status uptates: via je eigen account laat je jouw persoonlijke berichten achter, zo sta je continu in contact met de leden van de community.

Locatie update: geef je locatie door in de Alpen en je krijgt automatisch het actuele weerbericht te zien van je locatie.

Versesneeuw update: op locatie kan je een “versesneeuw” melding doorgeven, interessant voor mensen in de buurt of mensen die bezig zijn een goede bestemming om naar toe te reizen.

Poederalerts: melding van waar en wanneer er goede poedersneeuw verwacht wordt.

Weersvoorspellingen: het actuele weer en weersverwachtingen voor de komende 5 dagen, voor 114 wePowder gebieden in de Alpen.

Lawinebericht: voordat je de berg op gaat lees je 's ochtends het laatste lawinebericht voor jou locatie.

Routes: bestaande off-piste routes bekijken, toegevoegd door de community.

Route maken: je eigen off-piste route tekenen op de hoogtekaart.

Route paspoort: infographic waarin het niveau van de route wordt aangegeven (niveau van de helling, je conditie, materiaal en ervaring en kennis die je nodig hebt om de route veilig te kunnen afdalen).

Persoonlijke freeride paspoort: infographic waarop je eigen freeride skills af te lezen zijn, deze kun je vergelijken met het paspoort behorend bij een route, om te zien of je over de benodigde skills beschikt.
Doelgroep(en)
wePowder Lines is bedoeld voor fanatieke off-piste skiërs en snowboarders in Nederland en België die regelmatig een trip naar de poedersneeuw plannen.