Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
NOFF
Opdrachtgever:
Nederlands Online Filmfestival
Bureau:
Pool Worldwide
Datum eerste publicatie:
13/05/2009
Categorie:
Content

Credits

Concept:
Nick Schonfeld & Maarten Versteege
Art Direction / Design:
Maarten Versteege
Copy / Redactie:
Nick Schonfeld & Maarten Versteege
Technische realisatie:
Ben Putland & Nick Schonfeld
Account:
Mayke van de Rijt
Verantwoordelijk bij klant:
Ruben Heijloo


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Content

Projectbeschrijving
Voor het vierde opeenvolgende jaar vroeg het Nederlands Online Filmfestival Pool om het NOFF online onder de aandacht te brengen. Eerst bij potentiële (online) filmmakers. Doel was deze te bewegen online films in te sturen voor het NOFF. Vervolgens was het zaak het potentiële publiek te attenderen op het NOFF en op te roepen te stemmen op de ingestuurde films. 
De campagne bestond zodoende uit 2 fasen. We hebben gekozen voor een overkoepelende strategie, die we op twee, op de verschillende doelgroepen toegesneden, manieren hebben uitgevoerd.
Voor/over product of dienst
Het Nederlands Online Film Festival (NOFF) is het online festival waar korte films in de categorieën drama, documentaire, experimenteel en animatie tot 10 minuten vertoond worden.Het NOFF, een initiatief van het Nederlands Film Festival, nodigt alle filmmakers uit hun korte films in te sturen. De samenwerking met YouTube, die het NOFF in 2008 aanging, is in 2009 voortgezet. Filmmakers kunnen hun films op eenvoudige wijze via YouTube uploaden en ook in 2009 konden de geselecteerde films weer bekeken worden op het NOFF-kanaal op YouTube. De winnaar van de NOFF-Publieksprijs werd in september 2009 door het Nederlands publiek gekozen op basis van stemmen die op YouTube werden uitgebracht. De winnaar van de NOFF-Juryprijs werd door een vakjury van film- en internet-professionals gekozen. Beide prijzen werden bekendgemaakt en aan de winnaars uitgereikt op 1 oktober 2009, de laatste vertoningsdag van het Nederlands Film Festival, tijdens de festivaltalkshow onder leiding van Matthijs van Nieuwkerk.
Doelgroep(en)
De campagne is bedoeld zowel filmmakers enthousiast te maken films in te sturen, als publiek enthousiast te maken de films te bekijken en te gaan stemmen. De filmmakersgroep bestaat uit professionele filmmakers (regulier en internet), beeldend kunstenaars, studenten audiovisuele opleidingen en semi-profs. Het publiek laat zich omschrijven als filmfanatici en -liefhebbers, ervaren internet-consumenten en alle filmmakers.