Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
The Flow
Opdrachtgever:
Amsterdam Marathon, Gemeente Amsterdam, Menzis
Bureau:
Yune
Datum eerste publicatie:
05/02/2009
url:
http://www.youtube.com/watch?v=Di-_faqUiWc
Categorie:
Content

Credits

Concept:
Robert Doggers
Art Direction / Design:
Robert Doggers
Copy / Redactie:
Regie & productie: Pablo van den Berg
Account:
Robert Doggers
Verantwoordelijk bij klant:
Harry Steenkamp (Amsterdam Marathon), Arthur Verdellen en Marco Kooijman (Gemeente Amsterdam), Kornelis Dijkman (Topsport Amsterdam), Marcel Hofstede (Menzis)


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Content

Projectbeschrijving
De organisatie van Amsterdam Marathon wilde voor de editie van 2009 ook online media inzetten. De organisatie had toegang tot vele duizenden lopers internationaal, en om de lopers te overreden zich ook voor de Amsterdamse marathon in te schrijven, heeft Yune een stijlvolle korte film geproduceerd die vervolgens onder de doelgroep (internationaal) is verspreid. Na gebleken succes, besloot verzekeraar Menzis, sponsor van de Amsterdam Marathon én van de film, om een verkorte versie ook als tv commercial in te zetten.
Voor/over product of dienst
Amsterdam Marathon keert elk jaar in oktober terug. Het sportevenement concurreert met prestigieuze marathons als die van Berlijn, Madrid, Rotterdam en New York. Het aantal lopers dat zich inschrijft bepaalt voor een belangrijk deel het succes, in termen van uitstraling en inkomsten voor de organisatie. Aangezien de gemeente Amsterdam meefinancierde, was Amsterdam als stad feitelijk ook onderdeel van het product dat hier 'vermarkt' diende te worden. Verzekeraar Menzis (sponsor van de 7,5 km. loop tijdens de marathon) verworf vervolgens nog een mooie positie in de film..
Doelgroep(en)
Professionele en amateur hardlopers (online video)
Toeschouwers tijdens de marathon in Amsterdam (TV commercial)
Menzis doelgroep onder TVC kijkers