Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Hank The Singing Bottle
Opdrachtgever:
Feve (European Glass Federation)
Bureau:
These Days
Datum eerste publicatie:
15/05/2009
url:
http://www.thesedays.com/awards/hank/
Categorie:
Online Campagne

Credits

Concept:
Paul Van Oevelen/Bram Van Looveren/Samuel De Volder
Art Direction / Design:
Bram Van Looveren
Copy / Redactie:
Paul Van Oevelen
Interaction Design:
Bert Beckers/Finger Industries (Video Animation)
Technische realisatie:
Geoffrey De Muer
Account:
Sylvie Versteylen/Liesbeth Stevens/Erwin Jansen
Verantwoordelijk bij klant:
Adeline Farelly


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Online Campagne

Projectbeschrijving
Feve, de Europese Glas Federatie, wil mensen aanzetten om te kiezen voor glazen verpakkingen waar het kan. Een moeilijke uitdaging, waarbij we de hand reiken naar mensen die meer dan gemiddeld met het milieu bezig zijn. Gestaag bouwen we aan een beweging, Friends of Glass, waarbij we het hele jaar door via de website Friendsofglass.com, via een blog en gerichte Twitteracties de Friends of Glass actief betrekken. Onze taak voor dit specifiek project was om de awareness rond friendsofglass.com te verhogen en om mensen aan te zetten om te kiezen voor glas.

We vertrokken vanuit het inzicht dat enkel glas voor 100% recycleerbaar is, vgl met bijv. plastic dat maar voor 75% herbruikbaar is. Daarom introduceerden we Hank The Singing Bottle, die een video clip gemaakt heeft waarin hij keer op keer reïncarneert in nieuwe gedaantes en die een belangrijke boodschap heeft voor een andere bekende ster.
Hank schreef ook brieven aan Very Influential Persons om zijn missie te ondersteunen. Zo schreef hij naar Plastic Bertrand om te vragen of hij zijn naam niet wil veranderen in Glass Bertrand. Hij schreef naar Glastonbury Festival om te vragen of het goed was dat Hank zijn eigen festival oprichtte genaamd Glasstonbury Festival, enz...
Op Hanks website konden de bezoekers de brieven ondertekenen. Daarna werden ze echt opgestuurd. Op een aantal brieven kwam ook een antwoord. De videoclip stond op Hanks website en op talrijke Europese videoplatformen en werd dankzij de hulp van de Friends of Glass meer dan 540.000 keer bekeken.
Voor/over product of dienst
Glasverpakking (flessen, potjes,...)
Doelgroep(en)
Enerzijds uiterst gemotiveerde mensen die meer dan gemiddeld bewust bezig zijn met het milieu en daar ook anderen van willen overtuigen (vgl met de Greenpeace Cyberactivisten). Anderzijds het grote publiek, waarbij elke gewonnen ziel een stap vooruit is.