Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Ik bepaal zelf wanneer ik stop
Opdrachtgever:
FNV Vakcentrale
Bureau:
Rhinocreations
Datum eerste publicatie:
16/11/2009
url:
http://awards.rhinocreations.com/2009/spinawards/fnv/
Categorie:
Innovation

Credits

Concept:
Lianne Heite, Michael Spaans
Art Direction / Design:
Pim Tiemessen, Sander Tiebosch
Copy / Redactie:
Sandra van Rooij (FNV Vakcentrale)
Interaction Design:
Michael Spaans
Technische realisatie:
Joep Rongen
Account:
Maribel Gonzalez, Danielle Nootebos
Verantwoordelijk bij klant:
Sandra van Rooij


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Innovation

Projectbeschrijving
“Ik bepaal zelf wanneer ik stop” is een digitale actie waarmee mensen die niet aanwezig kunnen zijn bij de fysieke demonstratie op 21 november 2009 toch de FNV kunnen steunen in hun visie op de kabinetsplannen rond AOW en pensioen.
Via een e-mail aan leden en banners op nieuwssites wordt Nederland opgeroepen zich op de actiesite www.ikbepaalzelfwanneerikstop.nl uit te spreken over de kabinetsplannen. De meningen die site bezoekers invoeren, worden gepubliceerd in actiebanners op populaire nieuwssites en verzameld op Twitter.
Deelnemers kunnen hun eigen mening ook verspreiden via een tell a friend e-mail en zo anderen direct tot actie aansporen.
FNV faciliteert hiermee dat mensen zich kunnen uitspreken en positioneert zich eens te meer als de partij die echt naar haar leden en achterban luistert.
Door via banners de stem te laten horen van de gedupeerde bevolking in plaats van die van de vakbonden, media en politiek, wordt eenieder gehoord, komt het onderwerp meer dichtbij en wakkert de actiebereidheid onder anderen ook aan.
De banners zijn getoond op de sites van de NOS, De Telegraaf, Nu.nl en de sites van de Wegener regionale dagbladen. De banners op Telegraaf.nl zijn vertoond bij artikelen over dit onderwerp.
Voor/over product of dienst
De FNV vakcentrale vertegenwoordigt 19 zelfstandige vakbonden die werkzaam zijn in bijna alle sectoren van de maatschappij. De FNV komt op voor werknemers, zelfstandigen, mensen met een uitkering en gepensioneerden rondom alle zaken die met werk en inkomen te maken hebben.
Doelgroep(en)
Werkend Nederland

Primair: 35 – 55 jaar
Secundair: jonger dan 35 jaar