Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Expose
Bureau:
Zicht online
Datum eerste publicatie:
03/12/2009
url:
http://www.kmmexpose.nl
Categorie:
Website

Credits

Art Direction / Design:
Jan Willem Buddingh
Interaction Design:
Simone Keijzer
Technische realisatie:
Paul van Dam en Jelle-Jan van Veelen
Account:
Marit Winkelman en Seb van Deursen
Verantwoordelijk bij klant:
Herman Tibosch en Lidewij van Valkenhoef


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Website

Projectbeschrijving
Het is de droom van veel museumbezoekers: rondkijken in het depot van een museum en zelf een tentoonstelling samenstellen. Het Kröller-Müller Museum maakt deze droom nu waar met de unieke tentoonstelling Expose - De allermooiste werken op papier.
 
Op www.kmm.nl/expose kon men de kunstwerken bekijken en hieruit hun persoonlijk Top 3 samenstellen. Om je Top 3 echt van jezelf te maken, werd aan de bezoeker gevraagd om een korte toelichting bij elk kunstwerk te geven. Bij de 50 werken die in het museum worden tentoongesteld, vindt u een selectie van de meest opvallende, bijzondere of grappige reacties. Kijk ter inspiratie vooral ook even bij de Uitgelichte Top 3’s, met onder andere de favoriete kunstwerken van Noraly Beyer, Jan Rot en Bas Haring.
 
De campagne liep vanaf 1 december 2009. De tentoonstelling loopt vervolgens van 7 februari 2010 tot en met 14 april 2010.
Voor/over product of dienst
Expose is een interactief tentoonstellingsconcept voor het Kröller-Müller Museum. Binnen Expose bepaalt niet het museum maar de bezoeker welke kunstwerken te zien zijn in de tentoonstelling. Voor de tentoonstelling 'De allermooiste werken op papier' kan worden gekozen uit 100 meesterwerken van onder andere Vincent van Gogh, Pablo Picasso en Keith Haring. Deze tekeningen, etsen, gouaches (en nog veel meer) zijn vanwege de kwetsbaarheid van de materialen zelden of nooit te zien in het museum.
Doelgroep(en)
Primair: Mensen die normaal niet zo snel een museum bezoeken.
Secundair: Mensen die cultureel geinteresseerd zijn, maar niet zo snel het Kröller-Müller Museum bezoeken.
Tertiair: Kröller-Müller Museum fans die een kijkje in het depot kunnen nemen.