Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Blik Grolsch koel bekeken
Opdrachtgever:
Koninklijke Grolsch N.V.
Bureau:
digilogue
Datum eerste publicatie:
04/05/2009
url:
http://www.youtube.com/grolschkoeltips
Categorie:
Crossmedia

Credits

Concept:
Hidde Tuinstra, Dennis Baars en Erik Falke
Art Direction / Design:
Laurens Vreekamp en Nils Taildeman
Copy / Redactie:
Maarten van Hooft en Menno Schipper
Interaction Design:
Laurens Vreekamp
Technische realisatie:
Fabian Tax
Account:
Claudia Nijland, Hidde Tuinstra en Nathalie Peters
Verantwoordelijk bij klant:
Steve Middelhof en Dorien de Boer


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Crossmedia

Projectbeschrijving
Wat doe je als jouw kwaliteitsbier niet aankomt in het marktsegment waar juist de groeikansen liggen? Precies: je probeert op slimme wijze nieuwe bruggen te slaan om de bijbehorende doelgroep langs verschillende wegen te bereiken. Het product in kwestie is Grolsch bier in blik, waarbij de kwaliteitsbeleving van het merk kennelijk botst met de op convenience gerichte verpakkingsvorm.
    
De zomer van 2009 is door Grolsch aangegrepen om het eigen geloof in topkwaliteit bierervaringen aan de 'blikdrinker' duidelijk te maken. Aanknopingspunt was het gegeven dat niets erger is dan lauw bier, met Grolsch als het biermerk dat er alles aan doet om de consument altijd en overal te verzekeren van een lekker koel blikje bier. Grolsch wilde deze boodschap echter niet zenden, maar betrokkenheid creëren door een frisse en dynamische beleving van het merk.

Dit leidde tot het Grolsch KOEL-offensief: een crossmediale campagne met een hoofdrol voor een online videocontest op YouTube met KOEL-tips en daaraan verbonden wedstrijd. Door 100% samenwerking te zoeken met mediapartijen als o.a. Geen Stijl werd via het populaire platform  hoogwaardige en inspirerende content naar de doelgroep gebracht. Een outdoor en TV-campagne informeerde het publiek over Grolsch' KOEL-initiatieven. Met 'cool' resultaat: het hoogste Grolsch marktaandeel sinds jaren!
Voor/over product of dienst
Grolsch opereert in een zwaar concurrerende markt die zich kenmerkt door een jaarlijks dalende bierconsumptie, steeds machtiger retailers en slechts een paar sterke brouwerijen en merken.

Bier in blik is een segment dat steeds belangrijker wordt voor de biermarkt en voor Grolsch. Daarom zet Grolsch stevig in op het versterken van de positie in convenience. Een essentiële maar moeilijke missie aangezien Heineken in dit segment marktleider is met een aandeel van 44%, terwijl Grolsch kampt met verlies van volume en marktaandeel.
Doelgroep(en)
Hoogopgeleide mannen tussen de 20 en 35