Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Milland the game
Opdrachtgever:
Fundeon
Bureau:
YoungWorks
Datum eerste publicatie:
01/01/2009
url:
http://www.theskylineisyours.nl
Categorie:
Game

Credits

Concept:
Cees Dingler, Jeroen Vroegen, Waldi Weisz Blanchetta
Art Direction / Design:
Cees Dingler, Jeroen Vroegen
Copy / Redactie:
Marieke Saly (YoungWorks)
Technische realisatie:
GAF van Baalen (Ranj Serious Games)
Account:
Abdeluheb Choho, Lisanne de Jong
Verantwoordelijk bij klant:
Hannie Uiterwaal, Cor de Ridder


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Game

Projectbeschrijving
Als onderdeel van de driejarige campagne 'The Skyline is Yours' is er een lespakket ontwikkeld om de mogelijkheden van beroepsperspectieven in de bouw- en infrasector bij HAVO/VWO en VMBO-t leerlingen onder de aandacht te brengen. De kern van dit lespakket is een interactieve game die leerlingen gezamenlijk of individueel kunnen spelen. De game laat een goede mix zien van de carrièremogelijkheden in de bouw- en infrasector en is gebaseerd op het fictieve en kunstmatige eiland 'Milland' voor de kust van Nederland dat centraal staat in de campagne. 
De leerlingen hebben 20 minuten de tijd om 'Milland' zover mogelijk te ontwikkelen en op te bouwen. Hierdoor kunnen ze Nederland in 1x op de kaart zetten. Tijdens het spelen worden zij geconfronteerd met verschillende beslissingen die tijdens het bouwproces moeten worden genomen. De speler moet steeds een keuze maken uit een aantal antwoorden. Door verschillende antwoorden te kiezen, ontwikkelt het eiland zich op verschillende manieren. De gekozen antwoorden geven aan hoe efficiënt en hoe milieubewust je bouwt, wat voor een consequenties jouw keuzes hebben voor het bouwproces, maar ook bijvoorbeeld op de bewoners van het kunstmatige eiland. Er is ook een indicator die aangeeft hoever, procentueel, je eiland af is. Zo ervaren de spelers stap voor stap wat werken (op projectmanagementniveau) in de bouw en infra betekent.
Voor/over product of dienst
Fundeon is het Kenniscentrum Beroepsonderwijs voor de bouw, infra en gespecialiseerde aannemerij. Fundeon vormt daardoor de schakel tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. De campagne de Skyline is Yours is een campagne opgezet sectorbreed met Bouwend Nederland, FNV Bouw, CNV Hout&Bouw.
Doelgroep(en)
Leerlingen die bezig zijn met beroepsoriëntatie op niveau van:
 VMBO-t
HAVO/VWO