Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
NUentoen.nl
Opdrachtgever:
Sanoma Digital The Netherlands B.V. en BankGiro Loterij
Bureau:
geen
Datum eerste publicatie:
25/06/2009
url:
http://www.nuentoen.nl/
Categorie:
Content

Credits

Concept:
Joris van Lierop | NU.nl
Art Direction / Design:
Martijn Hinfelaar | Studio Puik
Copy / Redactie:
Mart Vos | NU.nl
Interaction Design:
Darja Scheffers en Pleun Eijnsens | Puur PXL
Technische realisatie:
Felix de Vliegher | ibuildings
Account:
Martin Hersman, Jesse Burkunk, Sophie Croonen, Bart Willems en Leanne Hermans, t/m april 2009: Danny Kriesels, Lisa Victorian | Sanoma Digital
Verantwoordelijk bij klant:
Daan Peters en Nomkwazi Hooplot | BankGiro Loterij


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Content

Projectbeschrijving
Sanoma Digital is met de BankGiro Loterij een tweejarig partnership aangegaan voor het platform NUentoen.nl. NU&toen is een extensie van NU.nl en ontsluit het Nederlandse nieuwsverleden op een visuele manier, door archiefbeelden te combineren met actuele beelden en historische foto’s uit de privé verzameling van NU.nl bezoekers. NUentoen.nl neemt je mee in een beleving en reconstructie van het verleden. Aanleiding voor deze samenwerking vormden trends als verdieping van de geschiedenis, nostalgie en nationale trots, onderwerpen waar de BankGiro Loterij een nauwe verbondenheid mee heeft.
Voor/over product of dienst
Wat gebeurde er vandaag in het verleden? Reis af naar het beruchte optreden van de Rolling Stones in het Kurhaus in 1964, de verloren WK-finale van het Nederlands Elftal in 1974 of de watersnoodramp in 1953.
NUentoen.nl laat een historische reconstructie van de Nederlandse geschiedenis zien aan de hand van specifieke thema’s zoals o.a. de Tweede Wereldoorlog, de Watersnoodramp en de Bijlmerramp. Deze thema’s worden tweewekelijks geplaatst als extra katern op de homepage van NU.nl. Daarnaast wordt op de homepage van NU.nl regelmatig de ‘On This Day’ button geplaatst, wat gebeurde er op dezelfde dag in het verleden. Ook bij belangrijke sportevenementen zoals de Tour de France en andere evenementen als Prinsjesdag worden de foto’s van ‘toen’ getoond naast het nieuws van vandaag. Dit wordt gedaan in samenwerking met o.a. NUsport.nl, NUjij.nl en NUzakelijk.nl. Op NUentoen.nl kan gezocht worden binnen een tijdslijn op jaartal, maar er kan ook gesorteerd worden op een specifieke datum en trefwoord. Contentpartners van NUentoen.nl zijn o.a. ANP Photo, het Joods Historisch Museum, het Spaarnestad Photo, Rijksmuseum en Vereniging Hendrick de Keyser.
Doelgroep(en)
Man / Vrouw 20+
B1/B2/C
De ‘betrokken burger’, hoger opgeleiden