Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Amikasa - Your home online
Opdrachtgever:
INDG
Bureau:
INDG
Datum eerste publicatie:
01/07/2009
url:
http://www.amikasa.com
Categorie:
Website

Credits

Concept:
Frans Vriesendorp
Art Direction / Design:
Frans Vriesendorp
Copy / Redactie:
Bas Gal
Interaction Design:
INDG
Technische realisatie:
INDG
Account:
nvt
Verantwoordelijk bij klant:
nvt


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Website

Projectbeschrijving
Wij zijn begonnen met het bouwen aan Amikasa vanuit de vraag: 'Hoe handig zou het zijn om meteen te weten hoe iets in je interieur staat?' Met Amikasa willen we niet alleen een platform zijn waarin je je huis na kunt bouwen, maar ook kunt inrichten.
3D zit de bouwers van Amikasa in het DNA, dus uiteraard moet het inrichten in 3D gebeuren. In de eerste fase worden een aantal voorbeeldmeubels aangeboden waarmee de gebruiker z'n eigen sfeer kan creeren. In de tweede fase wordt Amikasa een platform waar je direct al je aankopen vanuit je eigen virtuele woning doet.
Voor/over product of dienst
Amikasa is de plek waar je je eigen huis online bouwt en inricht. Door de 2D en 3D weergave kan de woning vanuit verschillende gezichtspunten bekeken worden en maakt het een makkelijke 'walk-through' mogelijk.
Doelgroep(en)
Met Amikasa richten wij ons op iedereen die het leuk vindt om met zijn interieur bezig te zijn. Die zijn woning wil aanpassen aan de nieuwste trends en zijn woning op andere manieren wil ontdekken.
Voor een laagdrempelige kennismaking met Amikasa en de mogelijkheden is er onze voorbeeldwoning; realistisch en makkelijk aan te passen op individuele voorkeuren. Heb je de smaak echt te pakken, dan kan gestart worden met het volledig nabouwen van je eigen huis.