Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
100 rolstoelen
Opdrachtgever:
Foppe Fonds
Bureau:
Endemol Nederland
Datum eerste publicatie:
01/12/2009
url:
http://www.100rolstoelen.nl
Categorie:
Website

Credits

Concept:
Jeroen Dontje, Jan Frank de Vries
Art Direction / Design:
Bas van Pol
Copy / Redactie:
Foppe Fonds
Interaction Design:
Bas van Pol
Technische realisatie:
Sander Sietses
Account:
Jan Frank de Vries, Richard Smoorenburg
Verantwoordelijk bij klant:
Meije Gildemacher


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Website

Projectbeschrijving
Voor het project 100 rolstoelen (voor omschrijving zie hieronder) ontwikkelde Endemol het idee voor de website waarbij gehandicapte kinderen online gefaciliteerd worden om zelf geld op te halen voor de financiering van een sportrolstoel. De jongeren moeten acties opzetten en familie en vrienden activeren om geld binnen te halen. Er kunnen namelijk onderdelen van een rolstoel gesponsord worden, met als resultaat dat de thermometer op de website www.100rolstoelen.nl boven de € 120.000,- is uitgekomen!
Voor/over product of dienst
Het Foppe Fonds van de bekende voetbaltrainer Foppe de Haan helpt al vijf jaar kinderen met een achterstand. Een van de projecten om dit doel te verwezenlijken, is het 100rolstoelenproject. ‘100rolstoelen’ is afgelopen december gestart en wil vóór eind mei 2010 100 jongeren helpen bij de aankoop van hun sportrolstoel, zodat ze E-hockey kunnen spelen. E-Hockey is de enige teamsport voor mensen in een elektrische rolstoel. Daar komt bij dat lichamelijke gehandicapten via deze sport alsnog kunnen sporten en er een sociaal leven voor terug krijgen.
Doelgroep(en)
Ouders, familie, vrienden, klasgenoten en buurtgenootschappen (locale ondernemers) zijn betrokken bij de sponsoring van de 100 deelnemers.