Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
BannerTracker
Opdrachtgever:
twist
Datum eerste publicatie:
01/03/2009
url:
http://nvt
Categorie:
Media-Inzet

Credits

Concept:
Marcel Vogels
Art Direction / Design:
nvt
Copy / Redactie:
nvt
Interaction Design:
nvt
Account:
Marcel Vogels, Durk van Hijum
Verantwoordelijk bij klant:
nvt


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Media-Inzet

Projectbeschrijving
Begin 2009 ontstond commotie over de prijsdaling van online display advertenties. De opkomst van responsnetwerken zou de markt verstoren en online A-merken zouden hier het slachtoffer van zijn. Er zou meer ruimte, aandacht en transparantie moeten komen in de feitelijk toegevoegde waarde van bannerposities.
Er is na 13 jaar online adverteren nog geen definitie van de kwaliteit van impressies, terwijl het dominante afrekenmodel CPM (Cost Per Mille) nog altijd gebaseerd is op het aantal impressies.

Kobalt/twist voerde in 2009 i.s.m. MeMo² voor een Kobalt/twist klant (een grootbank) de eerste online campagne met gebruik van de BannerTracker™.
Voor/over product of dienst
De BannerTracker™ van MeMo² meet per bannerpositie het aantal seconden dat een ingekochte impressie voor een bezoeker zichtbaar in beeld is geweest in een actief scherm. Daarbij wordt gemeten hoeveel vertoningen van 5 seconden of meer worden gegenereerd uit 1.000 ingekochte impressies. Deze worden beschouwd als kwalitatieve vertoningen. Het systeem is platform-onafhankelijk en kan door iedere adverteerder en ad management systeem direct worden ingezet.
Doelgroep(en)
nvt