Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Yunomi
Opdrachtgever:
Unilever Benelux
Bureau:
Emakina.NL
Datum eerste publicatie:
03/06/2009
url:
http://www.yunomi.nl & www.yunomi.be
Categorie:
Website

Credits

Concept:
Strategie: Geert Rietbergen, David Rademaker. Creatief Concept: Geert Rietbergen, Raymon de Kruijff, Bram Stevens, David Rademaker, Claudia Pieper
Art Direction / Design:
Robbie Carlier, Eelco Snoeck
Copy / Redactie:
De leden van Yunomi, Sabine van Lerbeirghe, Layla Pansier, Claudia Pieper, Laura Pulgar
Interaction Design:
Djon Kleine
Technische realisatie:
Koen van Isterdael, Djon Kleine, Bart Roofthooft
Account:
Account: Raymon de Kruijff, Geert Rietbergen. Programma management: Djon Kleine. Projectmanagement: Bart Roofthooft
Verantwoordelijk bij klant:
Ivonne Boumeester, Michon van Doorn, Els Timans, Christel Vereecken


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Website

Projectbeschrijving
In een continu veranderend medialandschap is het belangrijk om in contact te blijven met je doelgroep. In 2009 lanceerde Unilever een nieuw interactief multi-brand platform voor de Benelux: Yunomi. Deze innovatieve opvolger van Life & Cooking in Nederland en 100 ideeën in België helpt de multinational een relatie met de gebruikers van haar merken op te bouwen.
Yunomi sluit aan op Unilever’s vitaliteitsmissie en helpt vrouwen om het leven nét wat leuker, lekkerder en makkelijker te maken. De achterliggende gedachte van het concept is dat elke vrouw een interessant verhaal heeft te vertellen. Yunomi biedt échte vrouwen een podium om hun tips en ervaringen te delen en elkaar te inspireren.
Voor/over product of dienst
Yunomi is een crossmediaal platform door en voor vrouwen. Elke dag kun je er terecht voor inspirerende artikelen, tips, acties en recepten. Leden worden uitgenodigd om hun reactie achter te laten en ook zelf artikelen te schrijven. In de rubriek ‘Vrouw van de Dag’ staat elke dag het persoonlijke verhaal van één van de leden centraal. De user generated content is minstens zo belangrijk als de bijdrage van de redactie.
Uniek aan Yunomi is dat leden worden beloond voor hun deelname. Elke vorm van participatie (openen nieuwsbrief, deelname aan merkactivaties, plaatsen van artikelen of recepten etc.) is gekoppeld aan Nomi’s. Deze loyaltypunten kunnen elk kwartaal worden verzilverd voor een leuk cadeautje. Daarnaast krijgen actieve leden regelmatig een gratis product thuisgestuurd en profiteren bovendien van interessante kortingen.
Yunomi, een cadeautje voor jezelf
Doelgroep(en)
Vrouwen in Nederland en België in de leeftijdscategorie 29-49. Deze vrouwen zijn hoofdbeslisser in het gezin.