Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Leen je homepage uit!
Opdrachtgever:
Het Nederlandse Rode Kruis en 3FM Serious Request
Bureau:
Tam Tam
Datum eerste publicatie:
16/12/2009
url:
http://www.tamtam.nl/campagne/3fm/
Categorie:
Media-Inzet

Credits

Concept:
Martijn Hulst, Patrick Klerks
Art Direction / Design:
Japie Stoppelenburg, Arjan Lugthart
Copy / Redactie:
Marlien de Roo
Interaction Design:
Elmar Kouwenhoven
Technische realisatie:
Joost-wim Boekensteijn
Account:
Dimi Albers


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Media-Inzet

Projectbeschrijving
Al vijf jaar komen 3FM en Het Nederlandse Rode Kruis samen om Serious Request te organiseren; een mooi initiatief met als doel geld in te zamelen voor projecten van het Rode Kruis. In december werd de actie onder het thema “Stop Malaria” gelanceerd.
Het Nederlandse Rode Kruis is klant van Tam Tam. Een groepje mensen die voor het Rode Kruis werken bij Tam Tam wilden ook een bijdrage leveren aan de Serious Request campagne. De actie “Leen je homepage uit” was geboren! Een vrijwillige actie door betrokken medewerkers van Tam Tam.
Tam Tam bedacht, ontwierp en realiseerde een speciale homepage, ook wel “splashpage” genoemd, die eenvoudig voor de eigen website kon worden geplaatst. De homepage, volledig in stijl van Serious Request, vraagt mensen in actie te komen voor het goede doel. De ‘splashpagina’ was zo generiek opgezet, dat elke organisatie dit eenvoudig kon doen. Het downloaden van een zip-bestand en het toevoegen van je eigen organisatienaam waren de beperkte activiteiten. Na het omzetten van de eigen homepage van Tam Tam en het beschikbaar stellen van het bestand, spoorde 3FM-dj’s, webredacties, tweeps, facebook-leden, etc. organisaties aan om hun homepage uit te lenen.
Video presentatie (groot) vindt je hier:
http://www.tamtam.nl/spinawards.zip
Voor/over product of dienst
Het werkte eigenlijk heel simpel. Iedereen kon het ZIP-bestand downloaden. In dit bestand zaten alle benodigdheden voor het instellen van een 3FM Serious Request-pagina als jouw homepage. Het belangrijkste was dat elke organisatie zijn eigen bedrijfsnaam en url vermeldde.
Techniek vormde nauwelijks een belemmering. Het uitlenen van een homepage is geen makkie: ftp’en, indexpagina’s vervangen, HTML aanpassen: het zit niet in ieders repertoire. Toch kwamen er geen klachten, en bleek iedereen uiteindelijk in staat om zijn of haar homepage om te zetten.
Doelgroep(en)
De actie richtte zich op alle online Nederlanders. Zij zagen op de verschillende websites de splashpage en dienden tot donatie geactiveerd te worden. Een belangrijke nadere gespecificeerde doelgroep vormde echter ook alle webmasters en online verantwoordelijke bij organisaties. Zij moesten geactiveerd worden tot het omzetten van hun homepage.