Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
City One Minutes
Opdrachtgever:
Holland Doc 24/VPRO en The One Minutes Stichting
Bureau:
Fabrique Communicatie en Design
Datum eerste publicatie:
01/02/2009
url:
http://www.cityoneminutes.org
Categorie:
Interactieve TV & Online Video

Credits

Concept:
Hansje van Etten (Holland Doc 24/VPRO), Jos Houweling (The One Minutes)
Art Direction / Design:
Ronnie Besseling (Art Director), Jeroen de Zwart (Tech Director), Matthe Stet ism Max Kisman
Interaction Design:
Emko Bos
Account:
Paul Stork, Valentijn Webbers
Verantwoordelijk bij klant:
Bieneke Bennekers


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Interactieve TV & Online Video

Projectbeschrijving
Mensen, auto’s, brommers, fietsen, huizen, straten, gebouwen, rijkdom, armoede, orde, chaos... De stad als levend organisme is het onderwerp van de website CityOneMInuters.org. Kunstenaars in meer dan honderd steden over de hele wereld leggen van uur tot uur het stadsleven vast in persoonlijke video-impressies van precies één minuut. Het resultaat is een collectief kunstwerk, een collage van duizenden video’s van één minuut waarin te zien is hoe steden 24 uur per dag leven en veranderen.
Voor/over product of dienst
Op www.cityoneminutes.org kun je op verschillende manieren browsen door tijd en plaats: een etmaal het leven in Beijing volgen in vierentwintig filmpjes van één minuut, zien wat er in verschillende steden op de aardbol tussen vijf en zes uur ’s ochtends gebeurt of alle films tegelijkertijd in een mozaïek bekijken.

City One Minutes is een site die, net als de meeste wereldsteden, groter wordt en verder uitdijt. De site zal in de toekomst nog verder uitgebreid worden met de mogelijkheid om films te beoordelen en je eigen ideale ‘droomstad’ te creëren uit één minuten materiaal. Ook worden dan audio één minuten toegevoegd.
Doelgroep(en)
Het City One Minutes project is bedoeld voor kosmopolieten (thuisblijvers en reizigers), die nieuwsgierig zijn naar mensen die aan de andere kant van de wereld wonen. Wie City One Minutes volgt verbreedt zijn horizon. Hij kijkt verder, luistert beter, ziet en hoort meer. De City One Minutes website is een venster naar wat er in deze wereld te beleven valt.