Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Bob blijft Bob tot hij weer thuis is
Opdrachtgever:
Ministerie van Verkeer en Waterstaat
Bureau:
Roorda
Datum eerste publicatie:
01/01/2009
url:
http://www.roordaspin.nl/bobblijftbob.php
Categorie:
Crossmedia

Credits

Concept:
Erik Kruize
Art Direction / Design:
Erik Kruize
Interaction Design:
Floris Smitskamp, Joshua Schoorl
Technische realisatie:
Dennis Bruin
Account:
Hans Bauman, Judit de Graaff


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Crossmedia

Projectbeschrijving
De kennis- en houdingsniveaus over BOB en daarmee over rijden in combinatie alcohol zijn zeer hoog. Maar helaas zien we ook dat met name jonge automobilisten wel een BOB-afspraak maken alleen dat zij moeite hebben zich er aan te houden: BOB vindt het dus moeilijk om de BOB (en dus volledig nuchter) te blijven.  We zijn deze jonge BOB's daarom gaan ondersteunen op het moment waarop ze de grootste verleidingen moeten weerstaan: op de stapavond waarop zij de BOB zijn. En dat via het enige middel dat iedere BOB altijd bij zich heeft: de mobiele telefoon. Via een interactieve SMS-game waarbij hij/zij gedurende de avond drie vragen juist moest kunnen beantwoorden. De vragen werden steeds lastiger en zodoende kon de BOB bewijzen dat hij/zij inderdaad geen alcohol gedronken had. Als beloning kreeg de BOb zijn eigen BOBslee.
De resultaten zijn zeer goed: in 6 weken tijd 260.000 bezoekers op de site, 50.000 deelnemers en 12.000 winnaars oftewel volhardende BOB's. De gedragsintentie om de BOB te zijn steeg van 49 naar 68%!
Voor/over product of dienst
Verkeersveiligheid, oftewel het voorkomen van doden en gewonden in het verkeer. In dit geval specifiek het tegengaan van rijden onder de invloed van alcohol door het bevorderen van het maken van een afspraak over wie er rijdt  (en dus niet drinkt) als je gaat stappen.
Doelgroep(en)
Jonge automobilisten (18 tot 35 jaar) die in groepsverband naar een gelegenheid gaan waar alcohol wordt gebruikt en die de intentie hebben samen met de auto terug naar huis te rijden.