Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Vodafone HTC Magic
Opdrachtgever:
Vodafone
Bureau:
Marvellous (linked by isobar)
Datum eerste publicatie:
12/02/2009
url:
http://www.vodafone.nl/magic
Categorie:
Online Campagne

Credits

Concept:
Jon Carney
Art Direction / Design:
Chris Mount, Callum Bain
Copy / Redactie:
Sven Huberts
Interaction Design:
Chris Mount
Technische realisatie:
Alex Mathews, Savvas Constantinides
Account:
Sven Huberts
Verantwoordelijk bij klant:
Kim Otten, Willem-Albert Bol


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Online Campagne

Projectbeschrijving
Om HTC Magic met Vodafone succesvol te lanceren in een overvolle markt moest de campagne een uniek karakter hebben en een groot onderscheidend vermogen. Veel soortgelijke modellen worden verkocht met een technisch praatje of een te-mooi-om-waar-te-zijn aanbieding. Daarom lag het verschil in deze campagne in de menselijke toon die werd aangeslagen.
De kracht van de HTC ligt in de oneindige mogelijkheden van het apparaat. Tezamen met Vodafone kan de Magic wensen realiseren die onmogelijk werden gedacht.
Om de belofte van het toestel met een menselijke, niet technische, toon te brengen werd de focus gelegd op voordelen die je uit het echte leven kunt halen. Dat maakte de campagne persoonlijk. Bezoekers werd de vraag gesteld: wat zou je willen dat je telefoon kan doen? Dat ie je vroeg wakker maakt als er veel file staat? Dat het je persoonlijke trainer is? De campagne riep de mensen op om zelf het product ‘te bepalen’, middels user generated content. Ook kon direct op persoonlijke wijze verteld worden welke soortgelijke apps er al voorhanden waren. Daarnaast was er de belofte van Vodafone om de beste wens daadwerkelijk als app uit te voeren. Zo positioneerde Vodafone zich als het merk dat consumenten helpt met het realiseren van hun wensen.
Voor/over product of dienst
De HTC Magic is een Android toestel wat exclusief verkrijgbaar was/is bij Vodafone in Nederland.
De HTC Magic is het tweede toestel met het Android platform. Dit elegante toestel is voorzien van een 3.2 inch touchscreen en bovendien kun je er razendsnel mee internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. ?Gebruik daarbij de geïntegreerde Gmail™, YouTube™, Google Maps™, Agenda en Google™ Search applicaties om het maximale uit je mobiel internet-ervaring met Vodafone te halen.
Google Android:?Android is een open source platform voor mobiele telefoons, ontwikkeld door Google en later de Open Handset Alliance (OHA). 
Omdat Android open source is, kan er gemakkelijk nieuwe software voor worden ontwikkeld. Deze apps kan je als gebruiker vervolgens gemakkelijk en vaak ook gratis downloaden via de Android Market.
Doelgroep(en)
Vodafone’s doelgroep voor de HTC Magic waren de ‘digital natives’. Consumenten die veel tijd online doorbrengen al dan niet op sociale netwerksites. Ze gebruiken internet voor research alvorens ze een grote aankoop doen en worden sterk beïnvloed door bloggers en BN-ers. Ze zitten in dezelfde groep als iPhone gebruikers en andere ‘coole gadgets’.