Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
804
Opdrachtgever:
Koninklijke Marine
Bureau:
Incredible Sims
Datum eerste publicatie:
01/10/2009
url:
http://www.804.nl
Categorie:
Game

Credits

Verantwoordelijk bij klant:
Gijs Portengen, Niels van der Heijden


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Game

Projectbeschrijving
In oktober 2009 heeft de marine een nieuwe 3D game/ beleving gelanceerd, 804 . 804 is een 3D beleving die zich afspeelt aan boord van het marineschip Hr.Ms. De Ruyter (F804).  Door middel van een 3D technologie is het voor de doelgroep mogelijk om vanuit thuis het werken en leven aan boord van een marineschip te ervaren. De interface van 804 en ruimtes aan boord  zijn op waarheid gebaseerd en komen dan ook volledig overeen met de echte Hr.Ms. De Ruyter.De strategie is door de marine intern ontwikkeld. De uitvoering en concept is in opdracht van de marine ontwikkeld door het  Engelse bedrijf Incredible Sims,  die gespecialiseerd zijn in serious gaming.  In andere landen worden soortgelijke applicaties voor interne trainingsprogramma's van Defensie gebruikt. Het is echter uniek dat een applicatie als 804 waarin een marineschip grotendeels virtueel nagebouwd  voor het grote publiek ingezet wordt.
Voor/over product of dienst
De Koninklijke Marine zorgt voor veiligheid op en vanuit zee. Om deze taak te kunnen volbrengen is er jaarlijks behoefte aan ongeveer 1300 nieuwe militairen. De opleidingseisen variëren van VMBO tot en met WO. Met een multimediale campagne wordt de marine onder de aandacht gebracht. Belangstellenden kunnen infodagen bijwonen, stage lopen of online solliciteren. Centraal in de campagne staan de websites werkenbijdemarine.nl, youtube.com/werkenbijdemarine.nl en werkenbijdemarine.hyves.nl.
Doelgroep(en)
Jongeren tussen de 15  en  25 jaar die al een positieve houding hebben tegenover de marine.   Varierend van VMBO tot WO opgeleid.