Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Lassie: De Toverpan & Kommetje Kommetje -- interactieve pre-rolls
Opdrachtgever:
Lassie
Bureau:
SuperHeroes
Datum eerste publicatie:
15/11/2009
url:
http://www.hellosuperheroes.com/spotlight
Categorie:
Interactieve TV & Online Video

Credits

Concept:
SuperHeroes
Art Direction / Design:
SuperHeroes
Copy / Redactie:
SuperHeroes
Interaction Design:
SuperHeroes
Technische realisatie:
Magic Bullet + Adrime
Account:
SuperHeroes
Verantwoordelijk bij klant:
Dinesh Sonak


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Interactieve TV & Online Video

Projectbeschrijving
In de USA worden ruim 30 miljard video's per maand online bekeken. In Nederland zijn dat er ook al bijna een miljard per maand. Ongelofelijke aantallen zijn het. Met zulke getallen wordt online video ook voor adverteerders steeds interessanter. 
Maar waarom worden voor prerolls nog steeds commercials simpelweg ingekort tot 15 seconden? Dat doet toch helemaal geen recht aan de kracht van online? Waar is de interactiviteit? Waar is de creativiteit?
 
Voor Lassie hebben we een tweetal interactieve prerolls ontwikkeld. Niet via een eenvoudige 'on-top-off' overlay, maar met echte video-interactiviteit binnen de player. De uitingen waren 'De Toverpan' ('out-of-player' preroll met rijstreceptenmachine, printbaar bovendien) en 'Kommetje Kommetje' (onder welk kommetje zit het cherrytomaatje).  Bij allebei de uitingen kon de 15 seconden worden verlengd, zo lang als gewenst.
 
Eenvoudig als ze klinken: de uitingen waren een echte primeur op preroll-gebied. Niet alleen in Nederland, maar ook in de wereld. Bovendien zijn de uitingen meteen uitgebreid op merkeffecten onderzocht door MetrixLab.   
 
De resultaten? De interactieve video prerolls presteerden sterk op spontane merkbekendheid en TOMA.  De 'herinneringsindex' was 4 keer hoger dan die van standaard prerolls. Bovendien was de clickrate met 8% bijna twee keer zo hoog als die van een standaard preroll.
Voor/over product of dienst
Lassie Toverrijst bestaat 50 jaar. Voldoende reden om een klein feestje te vieren.
Doelgroep(en)
Lassie kent een zeer brede doelgroep: alle huishoudens in Nederland.