Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Bacardi Art of Mixing
Opdrachtgever:
Bacardi
Bureau:
Fitzroy
Datum eerste publicatie:
15/06/2009
url:
http://www.fitzroy.nl/awards/bacardiflavoured
Categorie:
Interactieve TV & Online Video

Credits

Concept:
Fitzroy
Art Direction / Design:
Fitzroy
Copy / Redactie:
Fitzroy
Interaction Design:
Fitzroy
Technische realisatie:
Fitzroy
Account:
Fitzroy
Verantwoordelijk bij klant:
Yorick van Baarsel, Caroline Glasbergen


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Interactieve TV & Online Video

Projectbeschrijving
Bacardi heeft naast de traditie van het maken van heerlijke rum, nog een traditie: het ontwikkelen van bijzondere retailpromoties. Fitzroy werd gevraagd om samen met Bacardi een activatie te ontwikkelen voor de slijter, maar ook een online. Doel van deze activatie was enerzijds de doelgroep bekend maken met Bacardi Flavoured en anderzijds via online naar de slijter te krijgen.
De doelgroep is op zoek naar de eigen identiteit. 84% van hen flirt waarvan 75% online. Daarom ontwikkelden we een fysiek spel waarbij flirten centraal staat en dat via gepersonaliseerde video's online verspreid kon worden
We wisten dat we in een lastige periode zaten qua promotie omdat het in de zomer viel. Daarom concentreerden we ons op Hyves waarbij we onze (relatief kleine) doelgroep precies konden targetten.
Op Hyves zie je veel gepersonaliseerde applicatie waarbij je 2d van jezelf of een ander kunt plaatsen. Wij wilden een stap verder gaan en 2d foto's 3d in een video verwerken. Waarmee de aantrekkelijkheid van het spel vergroot zou worden en Bacardi ook als innovatief merk zou worden neergezet.
 
We ontwikkelden een karakter (Diego) die een nieuw spel in Nederland wilde promoten: The Art of Mixing. Hierbij kunnen 2 of meerdere spelers op een mat met de iconen van Bacardi Flavoured (Razz, Limon en Coconut) elkaar uitdagen via  dobbelstenen. Online hebben we 3 eindposities gepromoot (The Zipper, The Guillotine en The Scissor) die je als gepersonaliseerde video kon versturen naar een vriend. In deze video's zag een vriend eerst zijn gezicht en aan het einde van de film pas het gezicht van de verstuurder.
Het spel is door 80.000 personen binnen de doelgroep bekeken. Waarvan 25% meer dan 5 minuten in het spel The Art of Mixing bleef en dus ook bij het merk. Belangrijker nog was de conversie naar de winkelvloer die hoger lag dan gemiddeld: 7%.
Voor/over product of dienst
Bacardi Flavoured: Razz, Limon & Coconut
Doelgroep(en)
Iedereen tussen 20 en 24 jaar