Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
VNSG - 4youreyesonly.it
Opdrachtgever:
VNSG
Bureau:
Yourzine
Datum eerste publicatie:
29/01/2009
url:
http://www.4youreyesonly.it/
Categorie:
Interactieve TV & Online Video

Credits

Concept:
Bjorn Smulders en Ruben van Eijk
Copy / Redactie:
Ruben van Eijk
Technische realisatie:
Klaas-T Hoefnagel
Account:
Bjorn Smulders
Verantwoordelijk bij klant:
Bibian van Drie


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Interactieve TV & Online Video

Projectbeschrijving
De Vereniging Nederlandse SAP-gebruikers wil voor het eerst online. Dit ter promotie van het VNSG-congres. Thema: James Bond.
 
Dit hoogstaande evenement van kennisdeling vraagt om een groter bezoek van Business: de beslissers. Daar waar traditioneel gezien enkel de IT manager aanwezig is, wil VNSG een breder scala aan managers aantrekken. Uitdaging: creëer voor de VNSG een 100% online campagne die een 100% B2B DNA heeft. Bereik die business manager.
 
Sleutel? Interactieve video. Op een actiesite waan je je als bezoeker de hoofdrolspeler in een luchtige spionagethriller. Jij bent succesvol en de jaloerse concurrent heeft het niet best met je voor. Vanuit first person ervaar je het verhaal en de interactie wordt rechtstreeks met je aangegaan. Een spel van vraag en antwoord leidt je door deze interactieve video. De antwoorden die je geeft en het commentaar van de boeven communiceren het doel van het VNSG Congres en de reden voor je bezoek aan het congres.
 
Natuurlijk heeft de concurrent het ook gemunt op je collega’s en dus luidt het devies: waarschuwen (tell-a-friend). Wanneer je waarschuwt krijgt je IT of Business collega een gepersonaliseerde e-mail met het dringende verzoek om alert te blijven en de concurrentie een stap voor te blijven.
 
Interactie, relevantie en emotie. Gecombineerd zijn deze factoren de basis voor een geslaagde puur B2B wervingscampagne.
Voor/over product of dienst
VNSG is de Vereniging van Nederlandse SAP Gebruikers en is een actieve vereniging met bijna 900 bedrijfslidmaatschappen. Hierdoor is VNSG mondiaal één van de grootste SAP-Gebruikersverenigingen. De Vereniging stelt zich tot doel SAP-gebruikers te helpen bij het verhogen van de toegevoegde waarde van SAP-oplossingen in hun organisatie. SAP is
Doelgroep(en)
De Business Manager. Met willekeurig specialisme; sales, marketing, logistiek, HR, financieel, IT of anders