Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Luxaflex - StyleYourWindow.nl
Opdrachtgever:
Hunter Douglas Europa - Luxaflex
Bureau:
Yourzine
Datum eerste publicatie:
12/02/2009
url:
http://www.styleyourwindow.nl (inmiddels offline) Vanaf 1 maart 2010 www.styleyourwindow.co.uk
Categorie:
Online Campagne

Credits

Concept:
Bjorn Smulders en Ruben van Eijk
Copy / Redactie:
Ruben van Eijk
Interaction Design:
Suske de Kloe
Technische realisatie:
Albert Hartwig
Account:
Bjorn Smulders
Verantwoordelijk bij klant:
Ronald Blok


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Online Campagne

Projectbeschrijving
De online campagne 'Style Your Window' beslaat een actie website met twee dimensies: inspireren en geïnspireerd raken. De website biedt een podium voor de bezoeker om online zijn of haar eigen ramen te bekleden. 
Om op de website een raam te bekleden kan men ervoor kiezen een foto van zijn of haar eigen raam te uploaden of gebruik te maken van een bestaande foto. Nadat een raam gekozen is, kan dit gemakkelijk worden aangekleed met een Luxaflex product naar keuze. Hierna kan men de raambekleding geheel naar eigen inzicht aanpassen; kies de werkelijke lichtinval, de kleur van je (toekomstige?) Luxaflex product en de mogelijke energiebesparing.
Wanneer een bezoeker is ‘uit-gedesigned’, ontstaat een waarheidsgetrouw beeld van het raam thuis. Hierna  kan men een  coupon met het raam en eventueel een vraag aan de lokale dealer printen. Hierdoor krijgt de dealer bij hem of haar in de buurt een helder beeld van de interesse bij de geïnteresseerde.
Wordt de creatie opgeslagen, dan is deze terug te vinden voor inspiratie-zoekers. Bezoekers van www.styleyourwindow.nl kunnen tot op postcodeniveau nauwkeurig zoeken naar inspirerende creaties en deze beoordelen . Leuk om te zien was dat creatievelingen via de diverse sociale platformen actief probeerden hun achterban te motiveren om te stemmen op hun creaties.
Voor/over product of dienst
Wanneer je als merk een product weet te creëren, waarvan iedereen de productnaam vergeet en het met de merknaam noemt, doe je het goed. Chocomel, Spa en Paracetamol zijn goede voorbeelden, maar Luxaflex spant toch de spreekwoordelijke kroon.
Luxaflex is een product van de Hunter Douglas groep. De HunterDouglas heeft zijn hoofdkantoor in Rotterdam (Nederland) en heeft een directiekantoor in Luzern (Zwitserland). De groep bestaat uit 168 bedrijven met 66 fabrieken en 102 assemblage-installaties, en marketingorganisaties in meer dan 100 landen. Wereldwijd stelt Hunter Douglas ongeveer 21.000 mensen tewerk.
Doelgroep(en)
Vrouwen, 35-55 jaar, bovengemiddeld inkomen.

Zijn sociaal en dynamisch met een positieve houding. Stylish, actief, alert en jong van geest. Ze zoeken naar trends en zijn expressief.

Luxaflex-fans zijn merk-minded. Zoeken kwaliteit, vragen advies en service, zijn niet prijsgevoelig.