Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Daar ben ik
Opdrachtgever:
Klimaatbureau, NCDO
Bureau:
XXS
Datum eerste publicatie:
12/10/2009
url:
http://www.daarbenik.nl
Categorie:
Crossmedia

Credits

Concept:
Sheldon Bont, Joram Helmer, Maureen van den Akker
Art Direction / Design:
Sheldon Bont, Eelko van der Made, Emile van Tol, Marcus Alkemade
Copy / Redactie:
Maureen van den Akker, Saskia Meijer, Dymphna Michels
Interaction Design:
Sheldon Bont, Emile van Tol, Refunk
Technische realisatie:
Emile van Tol, Refunk
Account:
Jeroen van Egmond, Piet Hein Smit
Verantwoordelijk bij klant:
Arjen Struijk, Gijs Termeer, junia Floor


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Crossmedia

Projectbeschrijving
Je bent hier: thuis, op je werk of onderweg. Maar op hezelfde moment ben je daar: in Ethiopië, Guatemala of Bangladesh. Want alles wat je hier doet, heeft gevolgen voor het klimaat daar. In de ‘daar ben ik’ campagne laten we dat zien én ervaren met een virtueel pop-upboek. Daarin vertellen vier Augmented Reality (AR) markers het verhaal van Halima: een meisje uit Noord Ethiopië dat elke dag zes uur heen en terug moet lopen om de geiten en kamelen van voldoende water en voedsel te voorzien.
In het virtuele pop-upboek nodigt Kofi Annan je uit om mee te gaan naar ‘daar’. Houd je de vier AR markers een voor een voor je webcam op daarben ik.nl, dan komt de wereld van Halima tot leven. Bovendien maak je er zelf deel van uit. Je houdt ‘daar’ als het ware in je eigen handen. Behalve het boekje en de website zijn er advertenties en e-mailings ontwikkeld met een enkele marker. Alle media zijn ingezet ten behoeve van de AR-ervaring. Om het besef te laten doordringen dat je hier bent, maar tegelijk ook daar. Ruim 42.000 bezoekers hebben de AR bekeken. Met een gemiddelde tijd van vier minuten op de website.
Voor/over product of dienst
Het Klimaatbureau en de NCDO hebben samen het initiatief genomen voor de ‘Daar ben ik’ campagne. Het klimaatbureau is verantwoordelijk voor de HIER Klimaatcampagne die Nederlanders betrekt bij het klimaatprobleem en de oplossingen. De Natonale Commissie voor Internationale Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling (NCDO) betrekt mensen en organisaties bij internationale samenwerking.
Doelgroep(en)
Volgens Motivaction: postmaterialisten, kosmopolieten en postmoderne hedonisten.
Dit zijn hoger opgeleiden met een vrij hoog welstandsniveau die zich bewust zijn van het klimaatprobleem, maar nog niet zozeer van het feit dat het probleem nú al speelt en dat ze er zelf een belangrijke rol in hebben.