Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Content brengt nieuwe technologie tot leven.
Opdrachtgever:
Peugeot Nederland N.V.
Bureau:
Crossmedia Divisie | Telegraaf Media Nederland
Datum eerste publicatie:
16/04/2009
url:
http://autovan3008.nl
Categorie:
Content

Credits

Concept:
Niels Vrijhoeven, Bart van Lotringen
Art Direction / Design:
Harald Dunnink @ Momkai
Copy / Redactie:
Niels Vrijhoeven, Mike Raanhuis @ Mike Tekst en Beeld
Interaction Design:
Harald Dunnink @ Momkai
Technische realisatie:
Sebastian Kersten @ Momkai
Account:
Christian van Essen, Astrid van Vliet
Verantwoordelijk bij klant:
Marcel Brouwer, Annette Burgers


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Content

Projectbeschrijving
In 2009 introduceerde Peugeot de 3008; een auto boordevol hightech en daarmee bijzonder in zijn klasse. De internationale themacampagne voerde de pay-off: “De schoonheid van nieuwe technologie”. Peugeot Nederland wilde, additioneel aan de themacampagne, verder gaan in het waarmaken van deze belofte.
 
Meer automerken claimen technologisch vooraanstaand te zijn. Daarom ontstond bij ons de wens om “De schoonheid van nieuwe technologie” écht tot leven te wekken. Content speelde daarbij een belangrijke rol. Het centrum van de crossmedia campagne werd de website www.autovan3008.nl: in feite één lange tijdlijn, vol met triviale, gekke maar ook interessante verhalen over innovaties uit de autowereld. Vervolgens vroegen we bezoekers om zelf een idee voor de auto van de toekomst, de auto van het jaar 3008 te bedenken. Deze user generated content werd tussen de bestaande content op de tijdlijn richting het jaar 3008 geplaatst.
 
Veel media pikten het verhaal op, daarbij rijkelijk puttend uit de sitecontent. Zelf verzorgden we, onder de titel; ‘Chronologie der vondsten’, een inhakend artikel in Autovisie. De user generated content verscheen op haar beurt weer in uitgebreide advertorials die verslag uitbrachten van hetgeen er op de autovan3008.nl gebeurde. Kortom: het was de content die de pay-off tot leven wekte.
Voor/over product of dienst
Nieuw: Peugeot 3008 – De schoonheid van nieuwe technologie
Doelgroep(en)
‘Meer man dan vrouw’ in de leeftijdscategorie 20-49, met een interesse in auto’s. Specifieker: DINKY’s (Double Income, No Kids). Mensen die een wat jongere lifestyle omarmen en die innovatie en technologie gebruiken om zichzelf te onderscheiden van de massa. De doelgroep heeft een hoge interesse voor hightech, gadgets, technologie en innovatie.