Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Vodafone - Power to You
Opdrachtgever:
Vodafone
Bureau:
ACHTUNG!
Datum eerste publicatie:
15/09/2009
url:
http://www.achtung.nl/awards/2009/vodafonepowertoyou/NL/
Categorie:
Interactieve TV & Online Video

Credits

Concept:
Mervyn ten Dam, Joeri van Oostwaard
Art Direction / Design:
Mervyn ten Dam
Copy / Redactie:
Joeri van Oostwaard, Noam Erlich
Interaction Design:
Remko Hulst
Technische realisatie:
Dr. Kominski
Account:
Noam Erlich
Verantwoordelijk bij klant:
Suzanne Bouwes, Bas Redhead


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Interactieve TV & Online Video

Projectbeschrijving
Vodafone introduceerde wereldwijd de nieuwe pay-off: ‘Power to you’. Hiermee legt Vodafone de macht bij de consument. ‘Power to you’, oftewel, jij bepaalt. Om de campagne feestelijk af te trappen voegden we de daad bij het woord.
Het idee is simpel: we zetten mobiele communicatiemiddelen in die consumenten de power geven om de uitkomst te bepalen. En wat is sympathieker dan anderen te empoweren om nog meer uit hun mobiele communicatie te halen. Zo ontstond ‘Upgrade a stranger’: een campagne gericht op Nederland te laten bepalen wie er zomaar een empowerment van Vodafone verdient. Wie zou de mogelijkheid moeten hebben om overal te kunnen internetten? Wie verdient een nieuwe Blackberry?  Wie zou een netbook in handen gedrukt moeten krijgen?

Op de site Upgradeastranger.nl. konden bezoekers 3 dagen lang live videostreams zien van 8 geheime camera teams die mensen in verschillende steden in Nederland filmden. Bezoekers konden live meekijken met de videobeelden van volledig willekeurige personen en bepalen wie volgens hen een upgrade verdiende. Dit konden zij doen door simpelweg in de site te klikken op de persoon aan wie zij de upgrade het meeste gunden. Door te stemmen maakte de bezoeker bovendien zelf ook kans op een upgrade.
Voor/over product of dienst
Vodafone is een van de grootste mobiele communicatiebedrijven in Nederland die mensen de mogelijkheid wil geven om controle te hebben over hun wereld, zelfs onderweg, Power to You dus.
Doelgroep(en)
Iedereen in heel Nederland die toegang heeft tot internet of een mobiele telefoon. De campagne richt zich met name op het segment progressives (jong publiek met progressieve levensinstelling, en ‘advanced mobile lifestyle’).